2e Interuniversitair congres Sportkinesitherapie | 4 mei 2019 | UZ Leuven – Campus Gasthuisberg

Geplaatst op

Na een succesvolle eerste editie in Gent, zal ook dit jaar weer het Interuniversitair Congres Sportkinesitherapie plaatsvinden. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 4 mei in Leuven. Het congres zal worden georganiseerd in samenwerking met de Belgische Federatie Sportkinesitherapie (BFSP) en de pas opgerichte interessegroep sportkinesitherapie binnen Axxon (ABCIG). De missie van deze interessegroep is om de belangen van de sportkinesitherapeut te behartigen op nationaal en internationaal vlak en de kennisoverdracht en uitwisseling van expertise onder professionals te bevorderen.

Programma 2019

Ook dit jaar is er weer een mooi congresprogramma samengesteld met internationale sprekers met wereldfaam. Niet alleen theoretische updates komen aan bod maar praktische vaardigheden waarmee direct aan de slag kan worden gegaan in de praktijk of sportclub de volgende dag. Het congres is opgebouwd rondom twee lichaamsregio’s die zowel in de theoretische sessies in de voormiddag als in praktische workshops in de namiddag worden behandeld. Dit zijn de  heup- en liesregio enerzijds en de lage rug anderzijds. Het complete programma is hier te vinden: Programma 2019 Interuniversitair congres Sportkinesitherapie.

Meer informatie

Ook ProCare zal aanwezig zijn op het congres in Leuven. We zullen diverse apparatuur demonstreren op de campus die aansluiten bij het thema. Voor de meest recente nieuwtjes op het gebied van kinesitherapie apparatuur, komt u dus langs onze stand! Meer informatie en inschrijven voor het congres kan via de website van de organisatie.

Interuniversitair  Congres Sportkinesitherapie