Ajax testte de reflex van doelmannen Lamprou en Onana

Geplaatst op

Ajax bewegingswetenschapper Vosse de Boode testte afgelopen week de reflexen van Ajax doelmannen Kostas Lamprou en Andre Onana. De keepers werden o.a. getest op reactievermogen, dat wil zeggen hoe snel ze kunnen reageren en hoe snel ze met duiken en afzetten zijn. In het door ProCare ingerichte lab is een heus speelveld met doel en kussens voor het vallen neergezet.

De keepers werden geplakt met Vicon markers zodat er een soort avatar van ze gemaakt wordt. Met behulp van krachtplaten wordt gekeken hoeveel kracht iemand, hoe de kracht verdeeld is tussen beide benen en in welke richting deze is. De Vicon camera’s in het lab volgen de bewegingen die de Ajacieden maken en geven dit weer door middel van software op de computer.

Data analyseren

Zo kunnen de bewegingswetenschappers in het lab bepalen wat nou die ene afzet zo goed maakt. De keepers zullen hiervoor meerdere keren dezelfde oefeningen moeten uitvoeren. Het kan zijn dat net een voet iets anders stond of dat er meer kracht gezet kan worden. ”Wat zijn de beste sprongen en hoe doe je dat precies?” Hier probeert de BW-er van te leren zodat je topprestaties krijgt. Uiteindelijk kan bepaald worden wat iemands optimum is zodat daar mee door getraind kan worden. Bekijk de video hieronder!

Naast het door ProCare ingerichte Vicon lab waar ook EMG en krachtplaten van ProCare worden gebruikt heeft Ajax nog meer test- en meetapparatuur. Onder andere de Biodex en AlterG van Ajax zijn ook door ons geleverd.