Alles in balans: waarom balans testen zo belangrijk is!

Geplaatst op

Bent u op zoek naar tools om een hersenschudding nauwkeurig te kunnen beoordelen en balans testen uit te voeren? Dan zijn het Balance System SD en de Biosway wellicht geschikt. Beide apparaten bieden u de mogelijkheid om op een nauwkeurige manier balans te testen.  Dit is essentieel bij het voorkomen van een hersenschudding. Daarnaast hebben atleten van elk niveau baat bij de apparatuur, van sporters op de middelbare school tot professionele atleten.

Beoordelen van balans is cruciaal

“Het beoordelen van balans is cruciaal wanneer er sprake is van een hersenschudding. Het kan onder andere ingezet worden voor het valideren van baseline- en follow-uptests voor mensen nadat ze een hersenschudding hebben opgelopen,” zegt Rod Walters, een voormalige atletische trainer die nu sportteams opleidt en ze leert over de waarde van saldotests voor hersenschuddingen. Sommige van zijn cliënten behoren tot de Nationale Football League en Major League Baseball scheidsrechters.

Balans om hersenschudding vast te stellen

Wist u dat balans een van de hoofdindicatoren is om te bepalen of een atleet een hersenschudding heeft (gehad)?

Biodex Balance System
Biodex Balance System

Het Biodex Balance System SD maakt het mogelijk om statisch en dynamisch het balans te testen en te trainen. Het apparaat beschikt over een makkelijk te gebruiken touchscreen systeem waarbij de gebruiker stap voor stap door de testprotocols en trainingen wordt geleid. Het Biodex Balance System is extreem veelzijdig en kan ook gebruikt worden voor verschillende applicaties, waaronder dus het beoordelen van balans als onderdeel van een hersenschudding programma.

Biodex Biosway
Biodex Biosway

De Biodex Biosway is een draagbaar apparaat dat de balans kan testen en trainen en dat is op te zetten binnen enkele minuten. Hierdoor is het mogelijk om kritieke tests uit te voeren wanneer nodig. Dankzij het makkelijke transportsysteem is de Biosway een onmisbaar hulpmiddel voor clinici en sporttrainers die veel onderweg zijn. Het systeem beschikt over uitgebreide features. Zoals:

  • groot, hoge resolutie touchscreen display
  • een lichtgewicht platform uit te breiden connectiviteit, USB-poorten, een ethernet connectie, upgradable software, video en audio en meer.

Objectieve meetbare resultaten

“Met deze apparaten kunnen we objectieve, meetbare resultaten behalen, zodat we nauwkeurige basislijntests kunnen uitvoeren en return-to-play-protocollen kunnen opstellen,”

zegt Walters. “Een van de belangrijkste parameters is het feit dat we objectief zijn, niet subjectief. Het is geen pass-fail test. Het geeft je eigenlijk een numerieke waarde, zodat je precies kunt zien wat de prestaties zijn op basis van de voorwaarden die je toepast.”

Grootste voordeel van balans testen:

Balans testen biedt een objectieve beoordeling van de symptomen van een hersenschudding in plaats van subjectieve tests die misleidende gegevens zouden kunnen opleveren.