5 beweegredenen om de AlterG te gebruiken

Geplaatst op

De AlterG anti-zwaartekracht loopband is een revolutionair apparaat. De loopband gebruikt differentiële luchtdruk om het percentage van het lichaamsgewicht te verminderen, waardoor het mogelijk is om te wandelen of hard te lopen met een percentage van het lichaamsgewicht. Dit kan variëren van 20 tot 100 procent. Deze functie kan worden ingezet voor verschillende doeleinden om te zorgen voor een veilige maar snelle terugkeer van een blessure of een operatie. Dit alles met behoud van cardiovasculaire conditie. De AlterG kan ook worden gebruikt om de prestaties te verbeteren met een hoge intensiteit intervaltraining. Laten we eens onderzoeken hoe dat kan.

320

 

Snellere terugkeer naar hardlopen

De AlterG anti-zwaartekracht loopband is geïndiceerd voor de rehabilitatie van de verwondingen bij de onderste ledematen van de rug en de heupen tot aan de knieën en de enkels. Op alle niveaus is sportieve rehabilitatie sterk geplaatst. Dit komt vanwege zijn unieke vermogen om de krachten van ambulante onderste ledematen te verminderen en zich te richten op het lichaam en de druk op de gebruiker te verminderen. Hierbij kan de gebruiker elke sessie normale pijnvrije bewegingen onderhouden. Door een bepaald deel van de AlterG anti-zwaartekracht loopband kan de hoeveelheid kracht verminderd worden. Uit bewijs van Jensen en collega’s blijkt dat verticale grondreactiekrachten worden verminderd met het ondersteunen van het gewicht, maar horizontale grondreactiekrachten worden gehandhaafd. Dit leidt tot normale looppatronen op alle niveaus van ondersteuning. Als u zich nu afvraagt of u met uw blessure ook gebruik kunt maken van de AlterG tijdens revalidatie, kunt u de lijst hieronder checken:

 • Middenvoet stressfractuur
 • Chronische Patellofemorale Pijn (anterieure kniepijn)
 • Complex Regionale Pijn Syndroom
 • Fibula stressfractuur
 • Lumbale hernia
 • Knie Artrose
 • Fascia plantaris scheur
 • Enkelletsel
 • Scheenbeen Stress fracturen
 • Hoefkatrol Stress fracturen
 • Spierpijn

Sneller herstel van een operatie

Helaas zijn er sommige verwondingen die een chirurgische ingreep vereisen. Dit betekent vaak voor de behandelde persoon een lang en traag herstel waar tijd samen met gewicht beperkingen meedragen. Voor weefselgenezing na chirurgische ingrepen zijn vroege mobilisatie en gecontroleerde beweging cruciaal. Vroege mobilisatie na de operatie kan tot verbetering leiden op het gebied van oriëntatie van het helen van spiervezels, het aanzetten van resorptie bij littekenweefsel en het verminderen van spieratrofie / zwakte en verlies van beweging. AlterG wordt gebruikt om vroege mobilisatie voor chirurgische procedures te vergemakkelijken. Het bewegen wordt van nabij gevolgd en gecontroleerd op beschadiging van de chirurgische behandeling. Het dragen van een bepaald percentage gewicht kan geleidelijk aan worden bevorderd tijdens revalidatie. Dit zorgt voor een veilige terugkeer naar normale werking. Als voorbeeld, mensen kunnen gaan wandelen en vroeg beginnen met joggen in de postoperatieve periode na herstel van de achillespees, ondanks het gedeeltelijke gewicht dragen.

Chirurgische ingrepen waarbij baat kan zijn bij de AlterG:

 • ACL en Medische meniscusscheur
 • Knie Artroscopie Microfactuur
 • Arthroscopische Gedeeltelijke Medische Meniscectomie Revalidatie
 • Totale Knie Vervanging
 • Totale Heup Vervanging
 • Totale Enkel Vervanging
 • Onder de knie amputatie (BKA)
 • Heup FAI Artroscopie
 • Heup Labrum Reparatie en Microfractuur
 • Bilaterale Heup Resurfacing
 • Dijbeen Fractuur
 • Laterale Enkel Wederopbouw
 • Meerdere onderste extremiteit fracturen
 • Wervelkolom Plaat Chirurgie
 • Heup epifyse chirurgie

AlterG-M320-Anti-Zwaartekracht-Loopband-500x313

Verbeterde fysieke capaciteit en prestaties

Een AlterG loopband heeft tal van voordelen voor het uitvoeren van de prestaties. Belangrijker is, u hoeft niet verwond of een topsporter te zijn om de grote voordelen te zien. Als u op zoek bent om meer kilometers te maken die leiden naar een evenement of meer sessies toe wilt voegen moet u wel oppassen. Sprongen van intensiteit met meer inhoud brengen een extra risico op letsel met zich mee. Door gebruik te maken van een of meerdere sessies kan met de AlterG de beweging in het hele onderlichaam (botten, spieren, gezamenlijke, ligamenten en pezen) verminderd worden. Dit gebeurt zonder het dragen van een risico op diezelfde blessure.

Een alternatief is een langere sessie die kan worden uitgevoerd om te helpen bij de training van een afstand, snelheid en / of cardiovasculaire conditie. Een onderzoekstudie in 2015 heeft gebruik gemaakt van een hoge intensiteit intervaltraining om verbeteringen in de loopsnelheid in de training van lopers op hoog niveau te beoordelen. De deelnemers werden willekeurig geplaatst naar een standaard loopbandtraining vs 10% lichaamsgewicht ondersteuning op de AlterG. Na 4 weken HIIT protocol kwamen er verbeterde prestaties in het veld, VO2max, en sub maximale hartslag. Aanvullende onderzoekstudies hebben ook aangetoond dat de AlterG anti-zwaartekracht loopband effectief is in het verbeteren van atletische prestaties. Verscheidene artikelen hebben aangetoond dat hoge intensiteit trainingen de veldprestaties verbeteren, VO2max en andere indicatoren van inspanningen, terwijl de kracht op de onderste ledematen wordt verminderd.

Sneller hardlopen

Als u hulp wilt bij het bereiken van een nieuwe topsnelheid of om een sneller tempo vol te houden, kan de AlterG helpen. Met de mogelijkheid om het lichaamsgewicht en de onderste ledematen minder te belasten, kunnen hogere snelheden worden gehandhaafd. Hierbij hoeven de onderste ledematen minder werk te verrichten. Dit handhaaft de snellere training snelheden als gevolg van lagere luchtwegen en gespierd werk. Maximale cardiometabole stimulatie kan worden opgewekt bij deze instellingen. Als het doel is om een hoge snelheid te halen tijdens het trainen kan de volledige intensiteit van de oefening worden opgewekt. Dit geldt ook voor oefeningen tijdens de revalidatie. In het kort is het makkelijker, want u kunt sneller langer lopen; dit helpt u om te trainen voor de snelheid die u nodig hebt met minder cardiometabole beperkingen.

Gewichtsverlies

De AlterG anti-zwaartekracht loopband staat een individu met overgewicht toe om te ervaren hoe het is om een lager lichaamsgewicht te hebben en daarna te wandelen of te hardlopen met dit gewicht. Er is bewijs voor een algemeen significant verbeterd effect voor gewichts- en vetverlies voor personen die een lager gewicht ervaren op een AlterG anti-zwaartekracht loopband tegenover degenen die dat niet deden. Daarnaast kan de AlterG anti-zwaartekracht loopband het overgewicht van een individueel lichaamsgewicht verminderen. Hierdoor beperkte de pijn eerst het lopen en rennen, terwijl nu de pijn tijdens het (hard)lopen wordt overwonnen. Bijvoorbeeld mensen met een matige knie-artrose kunnen hun pijn niveaus verminderen tijdens de behandeling op dit apparaat. Dit stelt hen in staat om effectiever te oefenen.

Dus of u wilt beginnen met hardlopen, u de weg terug maakt van een revalidatieperiode of gewoon uw prestaties wilt verbeteren, kan de AlterG helpen.