Zusterbedrijf aXtion ontvangt ISO 27001 en NEN 7510

Geplaatst op

Zusterbedrijf aXtion BV ontvangt vandaag met trotst de ISO 27001 en NEN 7510 certificaten. Hiermee voldoet het bedrijf aantoonbaar aan de strenge eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Vooral voor klanten die met gevoelige data werken en de risico’s die hierin tegenwoordig zijn, is het een belangrijke mijlpaal.

aXtion is net als ProCare gevestigd op het Zernikepark in Groningen en onderdeel van moederbedrijf Lode Holding. aXtion is onze inhouse ICT organisatie die zich met name richt op innovatieve projecten en vraagstukken uit de zorg, overheid, arbodiensten en ziekenhuizen. Wellicht heeft u wel eens gehoord van de door aXtion gebouwde en onderhouden vragenlijst-applicatie voor een aanzienlijk deel van de  jeugdzorg in Nederland. Of bent u bekend met ODIS keuringssoftware binnen uw praktijk? De software voor bedrijfs- en huisartsen en arbodiensten is te koppelen aan diverse keuringsapparatuur waardoor data op één plaats verzameld wordt en sneller in te zien is.

In goede handen

“Het inspelen op de klantwensen is iets dat ons van nature goed afgaat. Dat begint met goed luisteren, maar ook het vertalen van die wensen in verantwoorde applicaties is iets dat ons in de genen zit,” zo zegt Erwin te Bos, manager van aXtion.

Met het behalen van de nieuwe certificering heeft aXtion aantoonbaar gemaakt dat de informatie die wordt verwerkt voor haar klanten bij het bedrijf in goede handen is. Johannes Wolters, directeur zegt hierover: “Een grote nachtmerrie van onze klanten is dat gevoelige gegevens op straat liggen. aXtion was al een betrouwbare partner op dit gebied, maar de certificering is een prachtige bevestiging. Nu is bewezen dat aXtion een beleid hanteert waarin de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staat.”

 ISO 27001 en NEN 7510

ISO 27001 is een belangrijke internationale standaard voor informatiebeveiliging, gericht op het procesmatig inrichten van beveiligingsmaatregelen. De standaard specificeert eisen voor het ontwerpen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). NEN 7510 is een nationale norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector. In NEN 7510 worden maatregelen beschreven om op een adequate manier om te gaan met de (gevoelige) informatie die rondgaat in de zorgsector. Evenals bij ISO 27001 is het doel van deze norm ook om de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie te garanderen.

Originele persbericht lezen of meer informatie? https://www.axtion.nl/nieuws