Beter op de been met bewegingsanalyse

Geplaatst op

De laatste maanden van het jaar staan in het teken van bewegingsanalyse. Welke vormen van bewegingsanalyse zijn er, waarom is het zo belangrijk en welke technologie is er beschikbaar? Daarvoor gaan we in gesprek met experts in het vakgebied én laten we onze eigen bewegingswetenschappers aan het woord.

Najaar betekent: tijd voor herfstwandelingen. Helaas is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. De basis voor een goed looppatroon is inzicht in hoe je loopt. Daarvoor zetten wetenschappers, ziekenhuizen, revalidatiecentra en fysiotherapeuten bewegingsanalyse in. Bewegingsanalyse wordt vaak uitgelegd als het proces van het opnemen van bewegingen van een object, dier of mens, om op basis daarvan een advies uit te brengen op het gebied van revalidatie of fysiotherapie.

Betrouwbare technologie

Om een betrouwbare en nauwkeurige bewegingsanalyse te kunnen doen, is betrouwbare technologie nodig. Afhankelijk van het doel van de analyses, heeft ProCare de kennis en systemen in huis die passen bij de benodigde analyse. Dit begint bijvoorbeeld bij een 2D loopanalyse voor hardlopers die passende hardloopschoenen willen. Of het meten van de voetafwikkeling bij het lopen of hardlopen met inlegzolen voor drukanalyse. Gaat het om een uitgebreide gangbeeldanalyse voor de topsport, wetenschappelijk onderzoek of revalidatie? Dan heb je vaak te maken met een geavanceerd looplab met 3D camera’s, uitgebreide software, krachtplaten en EMG-systemen.

Star Wars: The Mandalorian

Wist u dat onze toepassingen niet alleen worden ingezet binnen de gezondheidszorg, maar ook op hele andere plekken? Star Wars: The Mandalorian is nog maar één van de voorbeelden van virtual productions waar 3D motion capture technologie wordt ingezet. En er is meer…

Volg ons

Houd daarvoor deze laatste maanden van het jaar onze Instagram, Twitter, LinkedIn en blogs in de gaten. We vertellen over de verschillende toepassingen van bewegingsanalyse, showen de nieuwste innovaties en delen wetenschappelijke artikelen.