Cristiano Ronaldo’s geheime wapen: Vacumed

Geplaatst op

Cristiano Ronaldo staat bekend om zijn gezonde levensstijl. Zijn ongelooflijke fitheid is het resultaat van intensieve fysieke training en een strikt fitnessregime. Wat voeding betreft, vertrouwt CR7 op eiwitten, fruit, groenten en weinig tot geen bewerkte voedingsmiddelen, suiker en alcohol. Hij heeft een positieve mindset, stelt hoge doelen, blijft gemotiveerd en overwint tegenslagen door gebruik te maken van ontspanningstechnieken en visualisaties. Maar daar blijft het niet bij…

Vacumed vacuümcilinder

Volgens onderzoek van het Spaanse voetbal- en sporttijdschrift Marca, is Cristiano zijn huis veranderd in een heuse mini-kliniek. Mét zijn geheime wapen! De Vacumed “vacuümcilinder” reguleert negatieve en positieve druk. Dit verwijdt en comprimeert bloed- en lymfevaten als een extern tweede hart en zorgt zo voor optimale bloedcirculatie en ontgifting van het hele lichaam van binnenuit. Tegelijkertijd vormen zich nieuwe bloedvaten die de spieren en organen van voedingsstoffen en zuurstof voorzien. Deze innovatieve vacuümprocedure zorgt niet alleen voor snellere regeneratie, maar verkort ook de revalidatie bij spier- of peesblessures, zoals bij CR7’s knieschijfblessure in 2014.

Gebruikers Vacumed

Vasculaire stimulatie met de vacuümcilinder is niet alleen meer het geheim van Cristiano Ronaldo: andere topsporters zoals zijn landgenoot Nani hebben ook een Vacumed in huis. En naast topclubs in de Duitse of Spaanse voetbalcompetitie maken ook steeds meer orthopeden, dermatologen en vaatchirurgen gebruik van de vacuümmethode. Onder andere voor nieuwe perspectieven in de behandeling van arteriosclerose, diabetisch voetsyndroom en de genezing van chronische wonden. De vacuümbuis ondersteunt een sneller herstel na een operatie, vermindert lymfoedeem en lipoedeem.

Technologie voor ruimtegeneeskunde

Vacumed is een technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor ruimtegeneeskunde. Wanneer het hart in de gewichtloosheid van de ruimte niet meer sterk genoeg is om voldoende bloed, voedingsstoffen en zuurstof naar de onderste extremiteiten te pompen, is dit precies wat astronauten nodig hebben.

Verandering in leefstijl niet voldoende

De medische term voor de fysiologische procedure die plaatsvindt bij gebruik van de Vacumed is microvascularisatie of revascularisatie. Het doel is altijd hetzelfde: het gaat erom voldoende “stroom” in het hele lichaam van binnenuit te stimuleren, holistisch en functioneel. En voor een geblesseerde speler of een getroffen patiënt wordt dit een noodzaak omdat een verandering in levensstijl alleen niet langer voldoende is.

Vanaf nu is de Vacumed ook beschikbaar bij ProCare. Wilt u meer weten over de toepassing en voordelen ervan? Neem vrijblijvend contact met ons op.