Cursus EMG

De cursus EMG wordt in 2019 voor het eerst georganiseerd. Dit eendaagse seminar zal bestaan uit een theorie en praktijk gedeelte, en is bedoeld voor iedereen die EMG gebruikt of wil gaan gebruiken als meetsysteem voor spieractiviteit binnen de revalidatie, fysiotherapie, sport en onderzoek in deze gebieden.

Het doel van de deze cursus is om gebruikers van EMG systemen handvatten mee te geven over hoe ze data (niet) kunnen bewerken, hoe signalen beoordeeld kunnen worden en welke informatie eruit gehaald kan worden.

Programma cursus EMG

Cursus EMGBasisdata en beoordelen van EMG signalen

Het seminar EMG vindt plaats op het ProCare kantoor locatie Amsterdam. Een unieke locatie in het Olympisch Stadion waar veel reuring is. De volledig verzorgde dag staat in het teken van van verschillende onderwerpen. Er wordt begonnen met de basis van het elektromyografie. De focus ligt hierbij op welk signaal wordt gemeten, welke invloeden deze heeft onderweg, welke filters er zijn, waarom deze worden toegepast en wat de effecten hiervan zijn.

Beoordelen van het EMG signaal

Vervolgens wordt er aandacht besteed aan het beoordelen van het EMG signaal, zowel de kwaliteit als welke informatie er wel of niet uit de data kan worden gehaald. Om meer inzicht te krijgen in de verschillende toepassingen, komen diverse sprekers vertellen over de inzet van EMG in de praktijk. Een van die sprekers is Jaap Buurkecoördinator van het cluster Revalidatie Technologie bij Roessingh Research and Development, adjunct professor aan de Northwestern University Chicago (USA), senior onderzoeker bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie en aangesloten bij de biomedische signalen en systemengroep van de Universiteit Twente.

Daarnaast is ook EMG leverancier Cometa aanwezig om te vertellen over de inzet van EMG in de praktijk. 

Data n.t.b. | Locatie: ProCare Amsterdam – Olympisch Stadion | Kosten: € 275 per persoon | Programma Cursus EMG

Inschrijven voor deze cursus?

Klik hier

Vrijblijvend meer informatie?

Mail direct