Cursus EMG

De cursus EMG werd in 2019 voor het eerst georganiseerd en beoordeeld met een 7,3 door de enthousiaste deelnemers. Een paar punten ter verbetering, maar over het algemeen genomen een geslaagde cursus. Voor ons reden om deze cursus ook in 2020 opnieuw plaats te laten vinden op een nader te bepalen datum.

De cursus bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte, en is bedoeld voor iedereen die EMG gebruikt of wil gaan gebruiken als meetsysteem voor spieractiviteit binnen de revalidatie, fysiotherapie, sport en onderzoek in deze gebieden. Het doel is om gebruikers van EMG systemen handvatten mee te geven over hoe ze data (niet) kunnen bewerken, hoe signalen beoordeeld kunnen worden en welke informatie eruit gehaald kan worden.

Programma cursus EMG

Het seminar EMG vindt plaats op het ProCare kantoor locatie Amsterdam. Een unieke locatie in het Olympisch Stadion waar veel reuring is. De volledig verzorgde dag staat in het teken van verschillende onderwerpen. Er wordt begonnen met de basis van het elektromyografie. De focus ligt hierbij op welk signaal wordt gemeten, welke invloeden deze heeft onderweg, welke filters er zijn, waarom deze worden toegepast en wat de effecten hiervan zijn. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan het beoordelen van het EMG signaal, zowel de kwaliteit als welke informatie er wel of niet uit de data kan worden gehaald.

De cursus werd in 2019 verzorgd door:

  • Jaap Buurke – coördinator van het cluster Revalidatie Technologie bij Roessingh Research and Development, adjunct professor aan de Northwestern University Chicago (USA), senior onderzoeker bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie en aangesloten bij de biomedische signalen en systemengroep van de Universiteit Twente.
  • Jiska Kempen – Clinical Consultant

Datum n.t.b. | Locatie: ProCare Amsterdam – Olympisch Stadion | Kosten: € 395 per persoon | Programma 2019 Cursus EMG

Vrijblijvend meer informatie?

Mail direct

USP’s

⊕ Goede mix van theorie en praktijk.

⊕ De dag is volledig verzorgd. U ontvangt een map met handouts, schrijfblok en een pen. Tevens ontvangt u na het succesvol volgen van de cursus een certificaat van deelname.

Ervaringen cursus EMG

“Hele goede opzet, goede balans theorie en praktijk.”

“Heel leerzaam en boeiend, zeer nuttig.”

“Goed, interessant. Fijn dat het heel interactief was”