Cursus Spirometrie

Cursus SpirometrieSpirometrie is een medisch onderzoek dat de functie van de longen meet. Voor het uitvoeren van een longfunctieonderzoek wordt gebruikgemaakt van een spirometer. Er bestaan verschillende spirometrietesten. Maar, hoe wordt een goede spirometrietest uitgevoerd? Het doel van deze cursus is het opdoen van basisvaardigheden voor het doen van longfunctieonderzoek op individueel niveau waarbij een vergelijking wordt gemaakt met referentiewaarden. Allereerst worden de theorie en basisbeginselen behandeld waarna in kleine groepen opdrachten worden uitgevoerd én er geoefend wordt met het afnemen van een spirometrietest.

Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn: fysiologie, parameters flow volume, ERS criteria voor aanvaardbaarheid/haalbaarheid, normaalwaarden (GLI), type flowmeters, software, omgevingsvariabelen, herkennen van goede en slechte curves, meten & wegen en het uitvoeren van een spirometrietest.

De cursus is geschikt voor keuringsassistenten, doktersassistenten en praktijkondersteuners die regelmatig spirometrietesten afnemen, en hun kennis willen uitbreiden en meer inzicht willen krijgen in de longfunctie. Het minimale vereiste kennisniveau is MBO Gezondheidszorg.

Datum: donderdag 28  november 2019 | Amsterdam | €392 per persoon | Programma Cursus Spirometrie

Inschrijven voor deze cursus?

Klik hier

Liever vrijblijvend meer informatie?

Mail direct

USP’s

⊕ De cursus wordt gegeven door Bernadette Aalders, longfuntie-analiste bij het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen.

⊕ Naast een map met handouts, pen en schrijfblok ontvangt u tevens een uitgebreide reader betreffende spirometrie.

⊕ De dag is een goede mix van theorie en praktijk waarbij u zelf aan de slag gaat met de spirometer van NDD.

Ervaringen vorige deelnemers Cursus Spirometrie

“Goede opbouw. Naarmate de dag vorderde, haakten steeds meer puzzelstukjes in elkaar totdat aan het einde van de dag de puzzel compleet was.”

“Leerzaam. In een korte periode heb ik veel geleerd.”

“Een fantastische spreker, geduldig, vol met kennis en heel gezellig.”

“Dit is tot nu toe de beste longfunctie cursus die ik heb gehad, ga zo door. Heel duidelijk.”

“Fijne cursus, veel geleerd. Goede afwisseling van uitleg, samen casussen bespreken en zelf oefenen.”