Cursus ECG Basis

cursus-ecg-basis-procare-1Een elektrocardiogram of ECG is een registratie van de elektrische activiteit van de hartspier. Het apparaat waarmee dit gemeten wordt heet een elektrocardiograaf. Maar, hoe wordt een goede ECG gemaakt? Het doel van de cursus ECG Basis is het opdoen van basisvaardigheden voor het doen van hartfunctieonderzoek. Dit vindt plaats op individueel niveau waarbij een vergelijking wordt gemaakt met referentiewaarden.

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: anatomie hart, hartspier en skeletspierweefsel, impulsvorming en -geleiding, standaard ECG-afleidingen, eisen gesteld aan ECG opnamen, kenmerken van een een normaal ECG, onderkennen van afwijkende ECG ritmen, externe storingen in het ECG en practicum juist afnemen van een ECG test.

De cursus ECG Basis is geschikt voor iedereen die met een ECG apparaat gaat werken en/of reeds met een ECG apparaat werkt en zijn of haar kennis wil uitbreiden. Kennisniveau: MBO Gezondheidszorg.

Meer info en inschrijven?

De geplande cursus op 12 mei 2020 in Amsterdam is vanwege het Corona virus helaas komen te vervallen.
Wij hebben de cursus omgezet naar een online versie zodat u toch uw kennis over ECG bij ons kunt opdoen. De cursus is ingekort naar 4 uren en zal worden gegeven via MS Teams. Het practicum kunnen wij helaas niet online aanbieden, dit heeft echter geen gevolgen voor het bespreken van de testresultaten. Deze zullen wij fictief aanbieden zodat dit belangrijke onderdeel blijft bestaan. De cursus wordt gegeven van 9.00 uur – 13.00 uur.

donderdag 4 juni 2020| online | € 225 p.p. excl. BTW| Programma Online Cursus ECG Basis

Direct inschrijven

Wilt u zich inschrijven met meerdere deelnemers? Dan kunt u dat hier doen. Ook kunt u hier uw ordernummer toevoegen.

Let op! Wilt u zich inschrijven voor meerdere cursussen? Door de CTLR of SHIFT knop te gebruiken op uw toetsenbord kunt u meerdere cursussen tegelijkertijd selecteren.

Vrijblijvend meer informatie?

Mail direct naar de cursus coördinator

USP’s

⊕ Goede mix van theorie en praktijk. In de middag voert u zelfstandig een ECG test uit (dit geldt helaas niet voor de online cursus)

⊕ De cursus wordt gegeven door Jilles Koedoot. Een oud hartfunctielaborant met een zee aan ervaring die op zeer energieke wijze de ‘droge’ ECG materie overbrengt.

⊕ De handouts van de lezingen kunt u naderhand downloaden in Teams. Tevens ontvangt u na het succesvol volgen van de cursus via de mail een certificaat van deelname.

Ervaringen cursus ECG Basis

“Het is zeker een cursus waar ik in de praktijk wat aan heb. Heeft mij denk ik meer vertrouwen gegeven in het maken van ECG’s.”

“De docent heeft de leerstof met heel veel passie aan ons doorgegeven.”

“De docent heeft veel kennis in huis en geeft duidelijk en goed les. Ik was erg tevreden.”

“Het is een heel goed toegankelijke cursus voor mensen met geen ervaring met ECG.”

“Deze ECG cursus was heel leerzaam. Jilles gaf duidelijk les en vertelde op een prettige manier de dag rond.”