Cursus ECG Interpretatie

Cursus ECG InterpretatieEen elektrocardiogram of ECG is een registratie van de elektrische activiteit van de hartspier. U beheerst de basisvaardigheden voor het maken van een ECG. Maar, wat kan er uit een ECG worden opgemaakt? Het doel van deze cursus is het interpreteren van de hartfunctie op individueel niveau waarbij een vergelijking wordt gemaakt met referentiewaarden. Om een ECG te “lezen” is kennis nodig van de anatomie en de fysiologie van het hart. Om een ECG te interpreteren is het ook noodzakelijk om de opbouw en werking van het geleidingsysteem te begrijpen. Daarom komen deze en andere aspecten in deze cursus aan de orde, met als doel een normaal en afwijkend ECG te kunnen herkennen en beoordelen.

Deze cursus is bedoeld voor iedere medische professional die de vaardigheid in het lezen van ECG’s wil verbeteren. Kennisniveau: minimaal MBO Gezondheidszorg. U bent in staat ECG-apparatuur te bedienen en begrijpt de werking ervan. Daarnaast kunt u op de juiste manier een ECG afnemen. Indien u niet over deze kennis beschikt is onze cursus ECG Basis een goede voorbereiding hiervoor.

Online cursus

De online cursus is opgedeeld in twee ochtenden. Beide worden gegeven via MS Teams en duren 4 uren. Tijdens de eerste online cursus is gebleken dat het verkorten van de offline cursus naar 4 uren niet volstaat en moeilijk te volgen is voor alle deelnemers. Het is uiteraard uw eigen keus of u beide wilt volgen. De cursus wordt gegeven op aanvraag.

Woensdag 24 maart 2021 | online | € 225 p.p. excl. BTW per ochtend*| Programma Online Cursus ECG Interpretatie deel 1 |

Donderdag 25 maart 2021 | online | €225 p.p. excl. BTW per ochtend*Programma Online Cursus ECG Interpretatie deel 2 (vervolg deel1)

* schrijft u zich in voor beide ochtenden dan is het totaalbedrag € 399 (excl. BTW).

Offline cursus

De offline cursus vindt plaats in Amsterdam en omvat een hele dag. De cursus wordt op een vaste datum en locatie door ons aangeboden (uiteraard kunnen wij deze cursus ook bij u in huis geven). Aangezien de Corona maatregelen nog steeds gelden, houden wij tijdens de cursus 1,5 meter afstand en worden tijdens het practicum persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt. Het deelnemersaantal hebben wij op een maximum van 10 personen gezet. De eerstvolgende offline cursus vindt plaats op:

Op aanvraag | ProCare Amsterdam | € 399 p.p. excl. BTW | Programma Cursus ECG Interpretatie

Inschrijven voor deze cursus?

Klik hier

Vrijblijvend meer informatie?

Mail direct naar onze cursus coördinator

USP’s

⊕ De cursus wordt gegeven door Jilles Koedoot. Een oud hartfunctielaborant met een zee aan ervaring die op zeer energieke wijze de ‘droge’ ECG materie overbrengt.

⊕ U kunt eigen ECG stroken inbrengen die Jilles klassikaal zal bespreken (en interpreteren).

⊕ De handouts van de lezingen kunt u naderhand downloaden in Teams. Tevens ontvangt u na het succesvol volgen van de cursus via de mail een certificaat van deelname.

Ervaringen met de cursus ECG Interpretatie

”Zeer duidelijke en goede cursus. Dhr. Koedoot geeft duidelijk uitleg en door de herhalingen is de cursus goed te volgen.”

“Gestructureerde opbouw, duidelijke uitleg, veel achtergrondkennis”

“Super leerzame cursus. Interactief”

”Heel duidelijke cursus, zeer goede leraar!”