Cursus ECG Interpretatie

Cursus ECG InterpretatieEen elektrocardiogram of ECG is een registratie van de elektrische activiteit van de hartspier. U beheerst de basisvaardigheden voor het maken van een ECG. Maar, wat kan er uit een ECG worden opgemaakt? Het doel van deze cursus is het interpreteren van de hartfunctie op individueel niveau waarbij een vergelijking wordt gemaakt met referentiewaarden. Om een ECG te “lezen” is kennis nodig van de anatomie en de fysiologie van het hart. Om een ECG te interpreteren is het ook noodzakelijk om de opbouw en werking van het geleidingsysteem te begrijpen. Daarom komen deze en andere aspecten in deze cursus aan de orde, met als doel een normaal en afwijkend ECG te kunnen herkennen en beoordelen.

Deze cursus is bedoeld voor iedere medische professional die de vaardigheid in het lezen van ECG’s wil verbeteren. Kennisniveau: minimaal MBO Gezondheidszorg. U bent in staat ECG-apparatuur te bedienen en begrijpt de werking ervan. Daarnaast kunt u op de juiste manier een ECG afnemen. Indien u niet over deze kennis beschikt is onze cursus ECG Basis een goede voorbereiding hiervoor.

Meer info en inschrijven?

De geplande cursus op 26 mei 2020 in Amsterdam is vanwege het Corona virus helaas komen te vervallen.
Wij hebben de cursus omgezet naar een online versie zodat u toch uw kennis over ECG interpretatie bij ons kunt opdoen. De cursus is ingekort naar 4 uren en zal worden gegeven via MS Teams. Het practicum kunnen wij helaas niet online aanbieden, dit heeft echter geen gevolgen voor het bespreken van de testresultaten. Deze zullen wij fictief aanbieden zodat dit belangrijke onderdeel blijft bestaan. De cursus wordt gegeven van 9.00 uur – 13.00 uur.

donderdag 11 juni 2020 | online | € 225 p.p. (excl. BTW) | Programma Online Cursus ECG Interpretatie

Direct inschrijven

Wilt u zich inschrijven met meerdere deelnemers? Dan kunt u dat hier doen. Ook kunt u hier uw ordernummer toevoegen.

Let op! Wilt u zich inschrijven voor meerdere cursussen? Door de CTLR of SHIFT knop te gebruiken op uw toetsenbord kunt u meerdere cursussen tegelijkertijd selecteren.

Vrijblijvend meer informatie?

Mail direct naar onze cursus coördinator

USP’s

⊕ De cursus wordt gegeven door Jilles Koedoot. Een oud hartfunctielaborant met een zee aan ervaring die op zeer energieke wijze de ‘droge’ ECG materie overbrengt.

⊕ U kunt eigen ECG stroken inbrengen die Jilles klassikaal zal bespreken (en interpreteren).

⊕ De handouts van de lezingen kunt u naderhand downloaden in Teams. Tevens ontvangt u na het succesvol volgen van de cursus via de mail een certificaat van deelname.

Ervaringen met de cursus ECG Interpretatie

”Zeer duidelijke en goede cursus. Dhr. Koedoot geeft duidelijk uitleg en door de herhalingen is de cursus goed te volgen.”

“Gestructureerde opbouw, duidelijke uitleg, veel achtergrondkennis”

“Super leerzame cursus. Interactief”

”Heel duidelijke cursus, zeer goede leraar!”