Cursus Ergometrie Expert

Cursus Ergometrie ExpertDe tweedaagse cursus Ergometrie Expert is het vervolg op de cursus Ergometrie Basis. Tijdens deze cursus wordt nader ingegaan op ergometriemethodieken binnen hart- en longfunctie afdelingen, sportmedische toepassingen en in de bedrijfsgeneeskunde. Na het volgen van deze cursus ben in in staat om zelfstandig en op een veilige manier ergometrisch onderzoek uit te voeren, heeft u kennis over stopcriteria’s en bent u in staat om uitkomsten van een inspanningsonderzoek op de juiste manier te interpreteren.

Beide dagen staan naast lezingen in het teken van practica. De verschillende testen die uitgevoerd worden, zijn: Åstrandtest, maximaal test loopband incl. ergo-spirometrie, maximaal test fietsergometer en een arm-ergometrie test.

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor bedrijfsartsen, sportartsen functielaboranten, (bedrijfs-) verpleegkundigen, sportfysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, doktersassistenten en praktijkondersteuners die zich bezighouden met ergometrieonderzoek en hun kennis daarover willen verdiepen. Basiskennis over ergometrie én ECG interpretatie zijn voor deze cursus noodzakelijk. Als u niet over deze kennis beschikt, zijn de cursussen Ergometrie Basis en ECG Interpretatie hierop de juiste voorbereiding.

Meer informatie en inschrijven?

19 & 20 maart 2018 | Groningen | € 770 per persoon | Programma Cursus Ergometrie Expert | Inschrijfformulier Cursussen 2017-2018

Accreditatie

Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg) voor bedrijfs- en verzekeringsartsen met 12 punten (ID-nummer: 252495) en KABIZ (NVLA) met 12 punten voor longfunctieanalisten (ID nummer 252495).