Cursus Ergospirometrie

CPET TestenOp steeds meer plekken binnen én buiten het ziekenhuis wordt ergospirometrie of CPET toegepast om een optimaal oordeel te geven over een patiënt. Dit kan een sporter zijn die optimaal wil presteren of een revalidant die getest wordt om de optimale trainingsintensiteit te bepalen. Maar ook een patiënt met een beperking aan de onderste extremiteiten waarvan de behandelend arts wil weten hoeveel energie ‘normaal lopen’ kost. 

Tijdens de ééndaagse cursus Ergospirometrie gaan we ons samen verdiepen in dit interessante thema. Dit doen wij samen met Titus Remppel, product specialist bij Cortex Biophysik. Hij laat u graag zien wat er met CPET allemaal mogelijk is (verschillende werkvelden, praktische voorbeelden, Wassermann plots). Om zelf te ervaren hoe een CPET test op een juiste manier afgenomen dient te worden, zal in de middag een test op de loopband en fietsergometer plaats vinden. De meetresultaten worden gezamenlijk met u besproken. Uiteraard is er de gehele dag ruimte voor vragen. Mocht u eigen voorbeelden/casussen willen voorleggen dan is dit mogelijk.

Om deze cursus te kunnen volgen is enige kennis van ergospirometrie gewenst. Mocht u niet beschikken over deze kennis, dan ontvangt u van ons literatuur die u van te voren dient door te nemen. De cursus wordt zowel in Nederland als België gegeven. Beide dagen bestaan uit hetzelfde programma (en daarbij behorende onderwerpen).

Meer info en inschrijven?

Datum n.t.b. | ProCare Amsterdam | Kosten: € 250 per persoon (excl. BTW) | Programma Ergospirometrie Amsterdam

Datum n.t.b. | ProCare Leuven | Kosten: € 250 per persoon (excl. BTW) | Programma Ergospirometrie Leuven

Inschrijven voor deze cursus?

Klik hier

Liever vrijblijvend meer informatie?

Mail direct

Impressie cursus april 2018

Onderstaande video laat een kleine impressie zien van de cursus in april 2018. Deze cursus vond plaats in het Olympisch Stadion. De inhoud van de cursus bestond uit theorie en praktijk en zowel beginners als gevorderden namen deel.