Cursus Ergospirometrie

CPET TestenOp steeds meer plekken binnen én buiten het ziekenhuis wordt ergospirometrie of CPET toegepast om een optimaal oordeel te geven over een patiënt. Dit kan een sporter zijn die optimaal wil presteren of een revalidant die getest wordt om de optimale trainingsintensiteit te bepalen. Maar ook een patiënt met een beperking aan de onderste extremiteiten waarvan de behandelend arts wil weten hoeveel energie ‘normaal lopen’ kost. 

Tijdens de cursus Ergospirometrie gaan we ons samen verdiepen in dit interessante thema. Omdat wij de cursus voor iedereen interessant willen houden, hebben we besloten 2 dagen te organiseren; één voor beginners en één voor gebruikers. Op beide dagen bieden we een goede combinatie van theorie en praktijk aan.

Ergospirometrie voor beginners 

Tijdens deze dag zal de theorie van CPET testen behandeld worden. Aan bod komt o.a.: hoe kun je het beste testen, waar moet je op letten tijdens het testen, hoe dient de test geanalyseerd te worden, welke uitkomstmaten zijn belangrijk, etc. Uiteraard komt ook de 9-panel plot van Wasserman aan de orde. Naast theorie vindt er een practicum plaats op de loopband en zal iemand die reeds ervaring heeft met CPET testen zijn/haar ervaringen delen. Aan het einde van de dag zullen de testuitslagen van het practicum samen geanalyseerd en geïnterpreteerd worden

Ergospirometrie voor gevorderden 

Tijdens deze dag wordt nader ingaan op de technologie. Valkuilen binnen CPET testen worden door hem behandeld én kunnen door u aangedragen worden. Waar loopt u wellicht tegenaan tijdens het testen? Zowel een binnen als buiten test komt aan de orde: in de ochtend wordt een test gedaan op de loopband en in de middag vindt een live test plaats in het stadion. Aan het einde van de dag zullen beide testen geanalyseerd en geïnterpreteerd worden.

Meer info en inschrijven?

Dinsdag 21 en woensdag 22 Mei | Amsterdam/Leuven | Kosten: n.t.b. | Programma wordt later bekend gemaakt.

Inschrijven voor deze cursus?

Klik hier

Liever vrijblijvend meer informatie?

Mail direct

Impressie cursus april 2018

Onderstaande video laat een kleine impressie zien van de cursus in april 2018. Deze cursus vond plaats in het Olympisch Stadion. De inhoud van de cursus bestond uit theorie en praktijk en zowel beginners als gevorderden namen deel.