Jean Nyakayiru, MSc, Afdeling Humane Biologie, Maastricht Universiteit

Ik heb voor meerdere onderzoeken gebruik gemaakt van de Lode Excalibur Sport ergometer en de bijbehorende LEM software. Het gemak van deze producten zorgde ervoor dat ik me vaak zorgeloos op de deelnemer kon richten, en er alle vertrouwen in had dat de benodigde meetresultaten op een betrouwbare manier werden verkregen. Het kunnen instellen van verschillende inspanningstesten, het real-time bekijken van de meetgegevens, en de digitale beschikbaarheid van deze gegevens om na de experimenten te evalueren waren in mijn ogen hele sterke pluspunten van deze producten. Daarnaast heb ik ook op verschillende momenten gebruik gemaakt van de Omron bloeddrukmeter. Deze was door zijn zeer duidelijke interface makkelijk te bedienen.

De metingen van de OMRON waren altijd erg reproduceerbaar, en de gemeten waarden vaak in lijn met de verwachtingen (op basis van eerdere manuele bloeddruk metingen bijvoorbeeld). Daarnaast is de service van ProCare en Lode in mijn ervaring altijd erg goed en adequaat geweest bij defecten aan apparatuur, waardoor we hier minimale belemmering door ondervonden.

Al met al zijn de producten van ProCare zoals de Lode Excalibur Sport en de Omron bloeddruk meters erg gebruiksvriendelijk, betrouwbaar, en ze zien er erg professioneel uit (wat weer erg belangrijk is richting deelnemers aan onze studies).