Fit in het nieuwe sportseizoen

Geplaatst op

De vakantieperiode is in volle gang. Voor veel sporters betekent dat een tijd van zomerstop, herstel en lichte training. Heel belangrijk natuurlijk, maar voor je het weet staat het nieuwe seizoen alweer voor de deur. Hoe staat het er dan voor met de fitheid? En hoe kunnen sportcoaches en (top)sporters de trainingen zó inrichten dat ze de beste prestaties kunnen leveren met de minste kans op blessures?

Fitheid in kaart brengen

Uit onderzoek blijkt dat in de maanden augustus, september en januari de meeste blessures worden opgelopen. Herken je het patroon? Dit zijn natuurlijk precies de maanden die volgen op periodes van rust. In de voorbereidingen op het nieuwe seizoen is het dus belangrijk dat sportcoaches veel aandacht besteden aan het in kaart brengen van de fitheid van atleten, om vervolgens stapsgewijs op te bouwen en gedurende het seizoen de beste prestaties te kunnen leveren.

Data in de sport

Net als in de rest van de wereld, speelt data ook in de sport een steeds belangrijkere rol in het verbeteren van prestaties en het voorkomen van blessures. Voetbalstadions zijn uitgerust met gps-systemen, trainingscentra zijn ingericht met testapparatuur en sporters dragen wearables die 24/7 data verzamelen.

De juiste meetoplossing

Bij ProCare weten we als geen ander hoe belangrijk die meetdata is. Maar we weten óók hoe uitdagend het soms kan zijn om te weten welke data bruikbaar is voor welke situatie en hoe die data vervolgens het beste geïnterpreteerd kan worden. Daarom besteden we de komende maanden aandacht aan (meet)oplossingen in de sport, zodat iedere sporter fit en blessurevrij het seizoen ingaat!

Houd dus onze blog, Instagram, LinkedIn en Twitter in de gaten en leer meer over de kracht van krachtmeting, velocity based training, videoanalyse in de sport en ontdek hoe de ultieme teststraat voor een sporter eruit ziet!