Fysio Gorredijk heeft eerste AlterG loopband van Friesland

Geplaatst op

Fysio Gorredijk heeft als eerste fysiotherapiepraktijk in Friesland een anti-zwaartekrachtloopband in huis: de AlterG. Met deze gloednieuwe AlterG Via X maakt de fysiopraktijk het voor meer patiënten in Noord-Nederland mogelijk om te trainen en revalideren in de unieke loopband. De AlterG is een speciale loopband waarbij iemands lichaamsgewicht tot tachtig procent gereduceerd kan worden.

Verschillende doelgroepen

De AlterG is veelal bekend onder revaliderende topsporters, maar is ook zeker voor andere doelgroepen zeer waardevol. Hannie Schulting, eigenaar van de praktijk: “Wij zetten de loopband bijvoorbeeld in voor patiënten met knieoperaties die nog niet op hun volledige lichaamsgewicht mogen lopen. Maar ook bij mensen met botbreuken, obesitas, artrose of balansproblemen wordt de loopband ingezet.” Daarnaast heeft Fysio Gorredijk een contract met korfbalvereniging LDODK. Geblesseerde sporters kunnen in de fitnessuren zelfstandig gebruikmaken van de AlterG.

Meer zelfvertrouwen

Via ProCare heeft Fysio Gorredijk de mogelijkheid gekregen om de loopband eerst twee maanden te leasen om het uit te proberen. Inmiddels zijn die twee maanden voorbij en heeft de praktijk besloten om de AlterG te houden. Niet alleen de fysiotherapeuten, maar ook de gebruikers zijn namelijk positief: “Patiënten zijn enorm enthousiast. Er zijn bijvoorbeeld patiënten die rolstoelafhankelijk zijn en thuis nooit meer lopen, maar op deze loopband toch nog de mogelijkheid krijgen. Het mooie is dat ze dan meer zelfvertrouwen krijgen en het soms zelfs aandurven om thuis ook wat stapjes te zetten”, aldus Hannie Schulting.

Voordelen voor de fysiopraktijk

Het voordeel van de AlterG voor de fysiotherapiepraktijk is dat de loopband eenvoudig in gebruik is en tegelijkertijd een basisloopanalyse van een patiënt laat zien. Een ander voordeel voor fysiopraktijken is dat de loopband ingezet kan worden om nieuwe inkomensstromen te genereren. Zo merkt Fysio Gorredijk inmiddels al dat er veel patiënten vanuit revalidatiecentra in Friesland binnenkomen in de praktijk. Hannie Schulting: “Daarnaast mogen ook overige patiënten de AlterG uitproberen. Zijn ze enthousiast, dan kunnen ze ervoor kiezen om een abonnement aan te schaffen. Want op welk niveau je ook wilt bewegen, trainen of revalideren: de AlterG is voor bijna iedereen een uitkomst!”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een AlterG in uw situatie? Onze specialisten adviseren u graag!