Fysiotherapeuten de Heggerank werken met innovatieve Dividat Senso

Geplaatst op

Dat valpreventie een hot item is, hoeven we waarschijnlijk al lang niet meer aan te stippen. Niet alleen besteden steeds meer zorginstellingen aandacht aan het risico op vallen, ook is er steeds meer interesse in apparatuur voor dit topic. Een van de leveranciers van een oplossing gericht op vallen, is Dividat. Zij hebben een apparaat ontwikkeld dat op een toegankelijke en speelse wijze ervoor zorgt dat ouderen in beweging blijven.

Diverse fysiotherapiepraktijken werken inmiddels met de Dividat Senso. Een van de eerste praktijken met het apparaat was Zorggroep Meander in Musselkanaal. De regiokrant Kanaalstreek nam een kijkje en deed verslag.

Zorggroep Meander werkt met de Dividat Senso

Als één van de eerste fysiotherapiepraktijken in Nederland werken de fysiotherapeuten van Zorggroep Meander in de Heggerank in Musselkanaal sinds kort met de Dividat Senso.

De Dividat is een innovatief nieuw systeem, waarmee cliënten leuke spellen en trainingen doen gericht op het houden van balans en het voorkomen van vallen. Het apparaat wordt op dit moment actief ingezet op de afdeling revalidatie in Heggerank. Valpreventie – het oefenen met balans houden en het opvangen van een val – is vaak een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject.
Met de Dividat is het oefenen niet alleen heel nuttig, maar ook nog eens heel leuk. En dat kan de revalidatie alleen maar bespoedigen. “Onze fysiotherapeuten behandelen mensen die bij ons wonen of revalideren”, vertelt woordvoerder Heleen Eissens. “Daarnaast hebben we drie fysiotherapiepraktijken, waar iedereen in Oost-Groningen fysiotherapiebehandeling kan krijgen. De praktijken bevinden zich in Veenkade (Veendam), Parkheem (Stadskanaal) en Heggerank (Musselkanaal). Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in complexe gezondheidsproblematiek bij ouderen.”

Ook geïnteresseerd in de Dividat Senso?

Bent u benieuwd wat de Senso voor u kan betekenen? Speciaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in dit apparaat hebben we tijdens de valpreventieweek een leuke aanbieding. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan naar onze contactpagina of de productpagina van de Dividat en vraag een offerte aan. Onze accountmanager neemt contact met u op.

Bron: https://kanaalstreek.nl/gte/2018/01/31/fysiotherapeuten-de-heggerank-werken-met-innovatieve-dividat-senso/