Hoe wordt HUR apparatuur ingezet binnen de revalidatie?

Geplaatst op

HUR is een van de merken waarmee ProCare een nauwe samenwerking onderhoudt. Het is een Fins bedrijf dat zich richt op het ontwerpen, produceren en verkopen van apparatuur en software voor krachttraining en revalidatie. Het bedrijf is opgericht in 1989 en heeft zijn hoofdkantoor in Kokkola, Finland.

Waar is het merk in gespecialiseerd?

HUR is gespecialiseerd in apparatuur die is ontworpen om de veiligheid en efficiëntie van krachttraining te verbeteren. De apparatuur maakt gebruik van luchtdruktechnologie, wat betekent dat er geen gewichten worden gebruikt. Dit maakt de apparatuur veiliger voor gebruikers en maakt het gemakkelijker om de weerstand aan te passen voor verschillende niveaus van fitness en herstel.

Ook richt het merk zich op revalidatie-apparatuur en software, waaronder apparatuur voor looptraining en balanstraining, evenals software die is ontworpen om revalidatieprofessionals te helpen de voortgang van patiënten te volgen en analyseren.

Waar is de apparatuur geschikt voor?

Hier zijn enkele voorbeelden van aandoeningen waarvoor de apparatuur van HUR geschikt kan zijn:

 • Artrose: HUR-apparatuur kan worden gebruikt voor patiënten met artrose om spierkracht en mobiliteit te verbeteren en pijn te verminderen.
 • Beroerte: HUR-apparatuur kan worden gebruikt voor patiënten die herstellen van een beroerte.
 • Parkinson: HUR-apparatuur kan worden gebruikt voor patiënten met Parkinson om spierkracht, balans en mobiliteit te verbeteren.
 • Multiple sclerose: HUR-apparatuur kan worden gebruikt voor patiënten met multiple sclerose.
 • Rugpijn: HUR-apparatuur kan worden gebruikt voor patiënten met rugpijn om pijn te verminderen.
 • Postoperatieve revalidatie: HUR-apparatuur kan worden gebruikt voor patiënten die herstellen van een operatie.

De HUR krachttrainingsapparatuur is zo geschikt voor gebruik binnen revalidatiecentra omdat het veilig en effectief is. Daarnaast heeft het een hoge mate van precisie. Het heeft een gebruiksvriendelijk ontwerp en een groot scala aan instelbare parameters. Hierdoor is het geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bovendien is het apparaat zo ontworpen dat het de gebruiker helpt om effectief en veilig te trainen, met minimale belasting. Het biedt ook een uitgebreide selectie aan accessoires en software die het mogelijk maken om een persoonlijk trainingsprogramma samen te stellen. Deze is afgestemd op de individuele behoeften van de gebruiker.

Waar is de apparatuur te vinden?

Apparatuur van HUR is op veel verschillende plekken te vinden. In de opsomming hieronder zijn enkele voorbeelden van de soorten centra waar u de apparatuur van HUR kunt vinden:

 • Fysiotherapiepraktijken: Het merk wordt vaak gebruikt in fysiotherapiepraktijken voor patiënten die herstellen van een blessure of operatie, of die een chronische aandoening hebben die de mobiliteit en spierkracht beperkt.
 • Ziekenhuizen: In ziekenhuizen wordt de apparatuur vaak gebruikt voor patiënten die herstellen van een operatie, beroerte of andere aandoening die de spierkracht en het bewegingsbereik beperkt.
 • Verzorgingshuizen: Het merk wordt ook gebruikt in verzorgingshuizen voor oudere volwassenen die hun mobiliteit willen behouden of verbeteren.
 • Sportmedische centra: HUR-apparatuur wordt ook gebruikt in sportmedische centra voor revalidatie van atleten die geblesseerd zijn geraakt tijdens het sporten.
 • Militaire revalidatiecentra: De apparatuur wordt ook gebruikt in militaire revalidatiecentra voor militairen die herstellen van blessures die zijn opgelopen tijdens hun dienst.

Al met al is HUR een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het creëren van innovatieve en gepersonaliseerde trainingsoplossingen voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Hun focus op geavanceerde technologieën en wetenschappelijk onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van apparatuur van hoge kwaliteit. Het wordt gebruikt in een ruim aanbod van revalidatiecentra en fitnessfaciliteiten over de hele wereld.