Een geslaagde incompany cursus Wingate!

Geplaatst op

Wist u dat we bij ProCare niet alleen maar apparatuur verkopen maar ook graag kennis delen? Zo organiseren we ieder jaar bijvoorbeeld onze algemene cursussen:

  • ergometrie basis en expert
  • ecg basis en interpretatie
  • spirometrie

Nieuw dit jaar is ook de organisatie van verschillende seminars en cursussen zoals ergospirometrie en het seminar valpreventie. Deze organiseren we in samenwerking met diverse leveranciers zoals Cortex, HUR en Dividat.

Incompany cursussen

Vrijwel iedere reguliere cursus kunnen we, afhankelijk van het gebruik van de apparatuur, ook incompany aanbieden. Dat betekent dat onze vaste sprekers, die door cursisten goed beoordeeld worden vanwege hun duidelijke manier van uitleggen, naar uw bedrijf komen om u en u collega’s bij te leren over een specifiek onderwerp. Niet alleen de reguliere cursussen kunnen incompany worden gegeven, vrijwel ieder onderwerp dat raakvlakken heeft met bewegingswetenschappen en ergometrie behoort tot de mogelijkheden.

Incompany cursus Wingate

Van alle incompany cursussen die we organiseren, willen we er graag een uitlichten. Nog niet zo lang geleden namelijk, hebben we een incompany cursus Wingate georganiseerd. Vijf cursisten van het medisch gezondheidscentrum van de St. Anna zorggroep in Eindhoven kregen een dag les op hun locatie over de sprinttest die wordt gedaan met een fietsergometer.

Tijdens een Wingate test wordt gedurende 30 seconden het sprintvermogen gemeten. Dat wil zeggen: explosieve startkracht, de tijd dat een sprint kan worden volgehouden en het accelaratie-vermogen. De test wordt is een betrouwbare methode die veel gebruikt wordt om de eerder genoemde eigenschappen van bijvoorbeeld baanwielrenners en sprinters in te schatten. Daarnaast kan deze test gebruikt worden om te kunnen vervolgen of deze eigenschappen bij een bepaalde renner bijvoorbeeld zijn verbeterd na een specifiek trainingsprogramma.

Beoordeling

De deelnemers van de incompany cursus bij de St. Anna zorggroep hebben onze meest recente cursus beoordeeld. Cursusleider die dag was onze Bewegingswetenschapper Ingeborg Trul die naast incompany cursussen en gebruikerstrainingen ook de Ergometrie cursussen verzorgt. De Wingate cursus werd over het algemeen erg goed beoordeeld, namelijk met een 8,5. Zowel de manier als het tempo van lesgeven werd goed beoordeeld, de inhoud van de lezingen was goed te begrijpen en ook het cursusmateriaal werd als goed beoordeeld. De algemene indrukken werden als volgt beschreven:

  • “Goed overzicht, duidelijk verhaal. Fijn ook theorie en praktijk gecombineerd.”
  • “Goed georganiseerd, op maat gemaakt (openstaande vragen behandeld), veel discussie mogelijkheden, goede afstemming tussen theorie en praktijk.”
  • “Goed, goede raakvlakken met het werkveld. Leuk opgebouwd.”

Alle informatie over cursussen op locatie kunt u vinden op de pagina: incompany cursussen. Of bekijk de video hieronder.