Actueel

Blijf up-to-date

Onlangs installeerden we een high-end ganganalyse systeem bij Revalidatie Friesland – locatie Lyndenstein in Beetsterzwaag. Waarom het revalidatiecentrum een nieuw looplab wilde en hoe zo’n traject met ProCare eruit ziet?

Vraag van Revalidatie Friesland

Loopanalyses zijn niet nieuw voor Revalidatie Friesland. Tot voor kort werd daar namelijk nog gewerkt met een 2D videoanalyse systeem met verouderde krachtplaten en EMG. Deze moest vervangen worden en wel door een compleet en nauwkeurig motion lab voor gangbeeldanalyse van revalidanten.

De oplossing van ProCare

Wie op zoek is naar kwaliteit, komt dan al gauw uit bij onze 3D videoanalyse totaaloplossing van Vicon met AMTI krachtplaten en een EMG-systeem van Cometa. Afgelopen week installeerden we dit high-end systeem in Beetsterzwaag, zodat ze daar in het nieuwe jaar aan de slag kunnen met de nieuwste apparatuur. Het nieuwe lab bestaat uit 10 optische camera’s van Vicon en twee videocamera’s voor referentiebeelden. Ook de krachtplaten en het EMG-systeem zijn vervangen.

Voordelen vernieuwde looplab

De voordelen van het nieuwe lab? Er kan nu veel meer informatie over het looppatroon van patiënten verzameld worden. Daarnaast kunnen er door het gebruik van markers nu ook meerdere rotaties gemeten worden, wat de data veel nauwkeuriger maakt dan bij het 2D systeem. Doordat het systeem zo compleet en precies is, zijn er zeer uitgebreide rapportage mogelijkheden.

Lab installeren met ProCare

De installatie van zo’n nieuw looplab vraagt om gedegen projectmanagement. Een groot deel van die verantwoordelijkheid neemt ProCare op zich. Dat betekent dat we de meeste werkzaamheden regelen of in samenwerking met Revalidatie Friesland oppakken. Zo organiseerden we dat de ruimte leeg was voor de installatie, zodat we de krachtplaten konden installeren en kabels konden leggen voor alle apparatuur. Vervolgens werd de ruimte verder afgewerkt. ProCare raadt hiervoor kleur- en lichtstelling aan, maar uiteraard kan de klant zelf bepalen hoe het eruit komt te zien. Zijn de vloer en raambekleding klaar? Dan komen wij weer langs om alle camera’s op te hangen en alle kabels netjes weg te werken.

Training, support en service

Als alles geïnstalleerd is, laten we de revalidatieartsen, labbeheerders en bewegingsanalisten natuurlijk niet zomaar aan hun lot over. In een driedaagse training leert het personeel van Revalidatie Friesland van a tot z hoe ze een meting uit moeten voeren en hoe ze de juiste data kunnen verzamelen en analyseren. Hebben ze na die tijd nog vragen of issues? Dan staat ons team van service- en supportmedewerkers klaar voor inhoudelijke vragen, software-updates en onderhoud en service aan de apparatuur.

100-image
100-image