Je wervelkolom meten met DIERS

Geplaatst op

Een gezonde wervelkolom vormt het fundament van ons lichaam. Het is een complexe structuur van botten, gewrichten, spieren en zenuwen die niet alleen dient als steunpilaar, maar ook als bescherming voor het zenuwstelsel. Ondanks zijn cruciale rol in ons algehele welzijn, wordt de gezondheid van de wervelkolom vaak over het hoofd gezien. Bij ProCare denken we hier net zo over. Hierom vinden wij het ook belangrijk om de wervelkolom regelmatig te meten. In deze blog vertellen we je meer over Diers, een merk wat hier gespecialiseerd in is.

Wat is DIERS?

Diers is één van de merken verkrijgbaar bij ProCare. Met dank aan DIERS technologie is de wervelkolom snel en non-invasief te meten. Deze informatie kan handig zijn voor fysiopraktijken. Systemen van het merk kunnen gebruikt worden voor een brede doelgroep: van scoliose-patiënten tot topsporters.
Naast de accurate resultaten van DIERS producten wordt er geen gebruik gemaakt van straling tijdens  de metingen. Hiermee wordt de röntgenblootstelling van scoliosepatiënten tijdens follow-ups verminderd.

De producten

ProCare richt zich met DIERS producten op twee verschillende aspecten: de wervelkolom (de rug) en een analyse van het complete lichaam. Voor deze twee aspecten zijn diverse producten beschikbaar. De DIERS Formetric 4D wordt gebruikt voor een statische analyse van de rug. Het 4D Motion Lab, voor een dynamische analyse van het complete lichaam.

Het DIERS 4D Posture Lab is geschikt voor een houdingsanalyse van top tot teen. De combinatie van de formetric 4D en de Pedoscan zorgt ervoor dat het mogelijk is om tegelijkertijd de wervelkolom, bekkenpositie en drukcondities onder de voeten te meten. Het is een gevalideerde methode om houding en wervelkolom in kaart te brengen zonder daarbij gebruik te maken van schadelijke röntgenstralen.

DIERS 4D Posture Lab

De DIERS 4D Motion Lab maakt een dynamische analyse van de wervelkolom en de houding van uw cliënt. Het 4D Motion lab bestaat uit de software dat een ruganalyse maakt, een video voor ganganalyse dat zorgt voor detectie en meting van de beenas, en een loopband met geïntegreerde drukplaat. Het lab is geschikt voor alle professionals die op zoek zijn naar apparatuur dat in staat is een ruganalyse uit te voeren, evt. in combinatie met een loopanalyse.

DIERS 4D Motion Lab

Door wie en op welke manier wordt het merk gebruikt?

Zoals eerder benoemd wordt technologie van Diers vooral gebruikt door fysiopraktijken. Echter is het ook populair onder bijvoorbeeld wetenschappers, osteopaten, podotherapeuten en chiropractors.
De wervelkolom kan ermee totaal in beeld worden gebracht op een zowel statische als dynamische manier. Hierdoor is het mogelijk om een bewegingsanalyse en wetenschappelijke analyse te doen. Hierna kunnen er makkelijker verbanden door worden gelegd en kunnen de oorzaken van klachten worden geconcludeerd.