Onze topper Marian is 40 jaar in dienst!

Geplaatst op

1978. Het jaar dat onze collega Marian Wijchers haar werkcarrière begon. Als 20-jarige startte ze bij, destijds Lode’s Instrumenten, als directiesecretaresse. Naast de fietsergometers die inmiddels wereldwijd bekend zijn, werden ook spirografen en coagulometers geproduceerd. Lode Instrumenten bestond uit een handelsafdeling veterinair en een verkoopafdeling voor de Lode producten. De verkoopafdeling werd aangestuurd door de Adjunct Directeur, met Marian als ondersteuning.

Dankzij een reorganisatieronde belandt deze topper in een nieuwe functie van sales support, een dynamische functie! De handelsafdeling veterinair was intussen opgedoekt en er volgde na een faillissement een nieuwe BV. die zich eerst alleen op de Lode-producten richtte. Omdat Marian de enige op de binnendienst was, deed ze zowel de serviceplanning als de export en verkoop in Nederland aan dealers en eindgebruikers.  Omdat er destijds nog geen sprake was van vrij handelsverkeer, had export behoorlijk wat voeten in de aarde.

Van telex met ponsbanden tot semafoonoproep

Als je 40 jaar voor een bedrijf werkt, is het niet meer dan logisch dat je heel wat voorbij hebt zien komen. En dat heeft deze topper! Van de telex met polsbanden om offertes over te typen van een kladblaadje tot het bellen naar de onderhoudsmonteur die onderweg was via een zogeheten semafoonoproep. Zoals Marian zelf ooit zei, kun je deze termen het beste even Googelen als je wilt weten wat het precies is 😉

Vanaf de oprichting van ProCare, eind 2002, werkt Marian bij ons op de binnendienst. Hiermee is ze een van de weinigen onder het personeel die het langst hier werkt. Dat werken doet ze met veel plezier! Marian is een gezellige, hardwerkende collega met een enorm doorzettingsvermogen die hopelijk nog lang bij ons mag werken! Marian, van harte gefeliciteerd met je 40-jarig werkjubileum!