Diers

De wervelkolom wordt steeds meer betrokken bij de analyse van houding en beweging. De stand van de wervelkolom zegt niet alleen iets over bijvoorbeeld maar over de gehele houding en heeft impact op beweging, van hoofd tot voeten.

Met dank aan de Diers technologie is de wervelkolom snel en non-invasief te meten. Deze info is interessant voor wetenschappers, fysiotherapeuten, osteopaten, podotherapeuten en chiropractors. Het systeem is geschikt voor een brede doelgroep: van scoliose-patiënten tot topsporters.

DIERS International is wereldleider omtrent analyse van de wervelkolom en houding. Het Duitse bedrijf heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring op het gebied van biomechanica en een samenwerking met toonaangevende universiteiten, wat geresulteerd heeft in meer dan 350 wetenschappelijke publicaties.

Klinische toepassingen

  • Zijdelingse afwijkingen
  • Posturale onbalans
  • Schouderpositie
  • Pelvic tilt
  • Pelvic inclination
  • Pelvic torsion
  • Kyfose
  • Lordosis angle
  • Stand van de romp

Analyse algoritmen

Het oorspronkelijke klinische doel was de ontwikkeling van een stralingsvrij wervelkolomanalysesysteem om de hoge röntgenblootstelling van scoliosepatiënten tijdens follow-ups te verminderen. De algoritmes die hier vervolgens uitkwamen werden ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wilhelms-Universität Münster (Prof. Matthias).

Diers producten

Die ontwikkeling leidde uiteindelijk tot een indrukwekkend productportfolio dat zich volledig richt op het maken van scans van verschillende lichaamsaspecten, zoals houding, de wervelkolom, en een volledige ganganalyse inclusief 3D wervelkolom model, 2D ganganalyse van de onderste ledematen en volledige gangdrukanalyse van de wervelkolom, gangbeeld en voeten.

ProCare richt zich met de DIERS artikelen op twee verschillende aspecten. Namelijk de wervelkolom (de rug) en een analyse van het complete lichaam. Hiervoor zijn twee typen producten beschikbaar. De DIERS Formetric 4D, voor een statische analyse van de rug. En het DIERS 4D Motion Lab, voor een dynamische analyse van het complete lichaam. Daarnaast beschikt deze leverancier over de Pedoscan. Een handig apparaat waarmee op een snelle manier een voetanalyse kan worden gedaan. De Formetric is uit te breiden met de pedoscan en de loopband om zo een compleet 4D Motion lab te creëren.

Met de hierboven genoemde apparatuur is eerder veel onderzoek gedaan. Bekijk de lijst met wetenschappelijke artikelen hier:

DIERS Publications List (Full)

Meer informatie over Diers?

Wilt u meer informatie over deze producten? Dan kunt u hieronder een keuze maken tussen beide opties. Voor een uitgebreid advies met betrekking tot plaatsing in uw praktijk neemt u contact op met onze accountmanager en Bewegingswetenschapper Maarten Derriks.

Showing all 2 results

Vragen?