Hasomed

Hasomed is een geëxploiteerd bedrijf op het gebied van medische technologie. Het bedrijf is opgericht in 1992 in Kronberg im Taunus. In 1995 verhuisde het bedrijf naar Magdeburg waar het bedrijf nu gevestigd is. Vroeger lag de focus van Hasomed op de ontwikkeling en fabricage van onderzoek technologie. De afgelopen jaren worden andere aspecten steeds belangrijker. Ten eerste liggen deze aspecten op het gebied van elektrische stimulatie voor de behandeling van patiënten met Parkinson, ALS, MS en reuma. Ook de mobilisatie van individuen met complexe bewegingsstoornissen en ziekten van het neuromusculaire systeem worden steeds belangrijker. In 2000 begon Hasomed met het ontwikkelen van functionele systemen voor elektrische stimulatie. In samenwerking met het Max Planck Instituut in Magdeburg en nationale en internationale universiteiten werd het product RehaMove ontwikkeld.

Producten van Hasomed

De Hasomed RehaMove is een functioneel elektrische stimulatie (FES) fietsensysteem, waarmee individuen met zwakke of verlamde benen actief kunnen fietsen. Dit gebeurt door het stimuleren van de spier met een kleine, veilige elektrische stroom. De RehaMove heeft acht kanalen en kan tot acht spieren aangehechte elektroden stimuleren. Door actief te fietsen, kan een individu zijn of haar eigen spierkracht gebruiken om kracht te creëren. Deze vorm van therapie leidt tot verbeterde spierspanning, minder spasmen en een betere circulatie. Ook leidt het tot de voordelen van licht cardiovasculaire training. Deze voordelen zijn:

  • Cardiovasculaire training verbetert de capaciteit van het hart en de longen om zuurstofrijk bloed naar onze spieren te sturen.
  • Cardiovasculaire training verbetert eveneens de capaciteit van diezelfde spieren om de zuurstof effectief te gebruiken.

Advies?

Deze Hasomed RehaMove verkopen we met name binnen de Active ageing. Wij als ProCare kunnen u voorzien van uitgebreid advies over de apparatuur. Dit kan met betrekking tot de aanschaf van het product of als u benieuwd bent wat de mogelijkheden zijn van het product. Als u een offerte wilt aanvragen kan dat door op het  onderstaande product te klikken. U wordt vanuit daar doorgestuurd naar het offerteformulier.  Als het gewenste product er niet bij staat, kunt u contact opnemen met een van onze accountmanagers, u kunt chatten bij ons op de website of door het contactformulier in te vullen. Wij staan klaar om u van dienst te zijn!

Enige resultaat

Vragen?