Tanita

Tanita is een gerenommeerd weegschalen merk dat een bekende naam is voor zowel professionals als consumenten. Alles dat te maken heeft met lichaamsmetingen, in wat voor vorm dan ook, wordt door dit merk aangeboden. De apparatuur wordt vanuit Nederland gedistribueerd. Hierdoor ontstaan er korte lijnen waardoor een snelle levering mogelijk is, ook in België.

Productaanbod Tanita

Het productaanbod van Tanita is nogal divers. Voor professionals in de zorg bestaat het aanbod uit Body Composition Analyzers, weegschalen zonder vetmeting, baby weegschalen en accessoires als draagtassen. Voor iedere praktijk en iedere toepassing op zorg gebied is er daarom een geschikte meter te vinden.

Toepassing Body Composition Analyzer

Een Body Composition Analyzer kan goed worden ingezet op het gebied van sport performance. Zo kan bijgehouden worden hoeveel spiermassa iemand heeft (ontwikkeld) en wat het vetpercentage van een persoon is. Maar de apparatuur uit deze categorie berekent bijvoorbeeld ook het BMI, waardoor een weegschaal ook goed in te zetten is door bedrijfs- en huisartsen.

Hoe wordt de lichaamssamenstelling gemeten?

BIA technologie TanitaDe Tanita lichaamsvetmeter of vetmeter maakt gebruik van een speciale BIA (Bioelectrical Impedance Analysis)-technologie waarmee de samenstelling van het lichaam kan worden gemeten. Dankzij deze methode wordt de elektrische weerstand, impedantie, van het lichaam gemeten. Hierdoor kan een vetpercentage worden berekend. De BIA methode van dit merk gaat nog net even verder. Dit is de meest eenvoudige en snelste van alle huidige methoden en geeft het minste ongemak.

Tijdens het weegmoment wordt een niet voelbaar en ongevaarlijk zwak stroomsignaal door het lichaam gestuurd. Lichaamsvet biedt een hoge weerstand aan een elektrisch signaal. Lichaamsvocht geleidt het signaal juist. Om tot een algehele duidelijke meting te komen, wordt daarom vooraf ook lengte, geslacht en lichaamstype ingegeven. Hierdoor wordt de weerstand samen met de persoonlijke gegevens in een formule bewerkt. Met als resultaat het vetaandeel in procenten van het totale gewicht.

Advies over Tanita apparatuur?

Op onze merkpagina vindt u een klein overzicht van de beschikbare modellen. Overweegt u een Tanita weegschaal te kopen? Dan kunt u op de desbetreffende productpagina (vrijblijvend) een offerte aanvragen. Niet alleen brengen we een advies uit over apparatuur ook kunnen we u voorzien van advies met betrekking tot de complete inrichting van een lab of praktijk. Wilt u weten wat de mogelijkheden hierin zijn? Dan kunt u contact met ons op nemen door middel van het contactformulier.

Showing all 6 results

Vragen?