Vicon

Vicon is de gouden standaard op het gebied van 3D motion capture. Het merk is ’s werelds nummer één keuze als het gaat om beweeglabs. Het merk staat bekend om zijn nauwkeurige tracking en innovatieve hard- en software. Al jarenlang is ProCare de partner voor het inrichten van Vicon labs voor ganganalyse in de revalidatie, biomechanica in de sport en wetenschap & onderzoek en nu ook in de wereld van VR, entertainment en engineering.

Een compleet Vicon 3D motion capture lab

Alle Vicon systemen bestaan uit een totaaloplossing van 3D motion capture camera’s met toonaangevende software. Systemen van uitbreidingen als AMTI krachtplaten, Cometa EMG en Ergoneers Eyetracking sluiten naadloos aan op de systemen van Vicon. Welke hardware en software u nodig heeft, is afhankelijk van het doel van uw 3D motion capture lab.

Vicon toepassingen

Klinisch gangbeeldonderzoek | Biomechanica en sport | Entertainment & Gaming | Location based Virtual Reality (LBVR) | Robotica & Object tracking

Zij gingen u voor

Gerenommeerde revalidatiecentra, onderzoekscentra, ziekenhuizen, universiteiten en sportclubs in de Benelux kozen al voor een Vicon lab.

“De totale inrichting van het laboratorium is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met ProCare en de fabrikant. Wij zijn erg blij met het state-of-the-art gait analysis lab dat is opgeleverd,” Prof. M. Forward, Universitair Ziekenhuis Gent.

Waarom u kiest voor ProCare

ProCare is specialist in beweging. We leveren niet alleen apparatuur en software, maar gaan net dat stapje verder. Dat betekent dat we onze kennis over de bewegingswetenschap inzetten om medisch specialisten te adviseren over bruikbare oplossingen. Nadat we de apparatuur en software bij u installeren, geven we producttrainingen én bieden we een compleet pakket voor support en onderhoud. Kortom: ProCare ontzorgt van A tot Z.

Over Motion Capture (MoCap)

Motion Capture (MoCap) is een technologie die wordt gebruikt om de bewegingen van mensen of objecten te volgen en vast te leggen. Dit kan worden gedaan met 3D camera's en speciale software. Motion Capture wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  • Revalidatie: MoCap wordt gebruikt om de bewegingen van patiënten te evalueren voor revalidatieprogramma's. Dit geeft revalidatieartsen nauwkeurig inzicht in de voor te schrijven revalidatietrajecten en helpt patiënten om doelgerichter te werken aan hun mobiliteit en beweging.
  • Sport: MoCap wordt gebruikt om de bewegingen van atleten te analyseren voor trainingsdoeleinden. Dit kan helpen om atleten te helpen hun prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.
  • Film, tv en game industrie: MoCap wordt gebruikt om de bewegingen van acteurs vast te leggen voor films, tv-shows en games. Dankzij MoCap worden bewegingen van mensen snel omgezet in realistische animaties.
  • Industrie: MoCap wordt gebruikt om de bewegingen van machines en robots te analyseren voor ontwerp en optimalisatie. Dit kan helpen om machines efficiënter te maken en risico's op ongevallen te verminderen.

Showing all 6 results

Vragen?