Vicon

Vicon is de gouden standaard op het gebied van 3D beweeglabs. Het merk is vooruitstrevend en marktleider als het gaat om motion capturing, en staat bekend om zijn nauwkeurige tracking en innovatieve hard- en software. De producten en diensten die worden ontwikkeld door het bedrijf zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen zoals revalidatie, sport performance en wetenschap & onderzoek.

Een complete Vicon labinrichting

Wanneer u overweegt Vicon apparatuur aan te schaffen, dan heeft u de keuze uit verschillende opties en systemen. Om een compleet gaitlab in te richten, heeft u verschillende camera's en software nodig. Deze apparatuur is te combineren met AMTi krachtplaten en EMG's om een zo compleet mogelijke gangbeeldanalyse te maken.

Een systeem van dit merk bestaat altijd uit verschillende camera's en bijbehorende software om analyses uit te kunnen voeren. Welke software u precies nodig heeft, is afhankelijk van het doel van uw lab.

Vicon toepassingen

Biomechanica en sport | Klinisch onderzoek | Entertainment en gaming | Object tracking | Virtual Reality (LBVR).

Markerless oplossing

Eén van de nieuwste ontwikkelingen binnen de bewegingsanalyse is markerless tracking, oftewel videoanalyse zonder dat er markers op het lichaam nodig zijn. De nieuwe markerless tracking bespaart u waardevolle analysetijd met de hoogste meetnauwkeurigheid. Markerless tracking is mogelijk binnen de 2D videoanalyse oplossingen van Contemplas en binnen 3D videoanalyse oplossingen van Contemplas en Vicon. Wilt u weten welke techniek het beste past bij uw vraagstuk, dan adviseren onze specialisten u graag over de verschillen tussen markerbased en markerless technologieën. 

Vicon tool voor het bepalen van de juiste apparatuur

Wilt u graag een indicatie van welke apparatuur u precies nodig heeft? De leverancier heeft een invulformulier ontwikkeld waarbij u aan de hand van verschillende vragen, zoals de grootte van de ruimte en het doel van uw lab, kunt bepalen welke software en hoeveel camera's u nodig heeft. Deze handige Vicon tool vindt u hier:

Bouw en configureer een Vicon-systeem

Vicon in de praktijk

In Nederland en België zijn verschillende looplabs of labo's te vinden. Zo beschikt Ajax over een compleet labo met krachtplaten en EMG's en de universiteit van Leuven gebruikt haar labo met name voor onderzoek. Bent u benieuwd naar meer toepassingen en gebruik in de praktijk? Dan kunt u het magazine: The Standard lezen. Hierin staan verschillende voorbeelden van gebruik van Vicon wereldwijd.

Showing all 10 results

Vragen?