MOTOmed, een aanvulling op uw revalidatiecentrum

Geplaatst op

Als revalidatiecentrum of fysiotherapiepraktijk wilt u uw patiënten de best mogelijke zorg bieden, inclusief effectieve revalidatiefacilicteiten. MOTOmed is een welbekend merk in de revalidatiewereld. Het merk is bekend vanwege de bewegingstrainers die vele voordelen bieden voor revalidanten. In deze blogpost vertellen we in het kort over de toepassingen van MOTOmed, hoe de bewegingstrainers werken en waarom het een waardevolle aanvulling is voor in uw fysiotherapiepraktijk of revalidatiecentrum.

Waarvoor wordt MOTOmed gebruikt?

De bewegingstrainers van MOTOmed worden vaak gebruikt in medische settingen om patiënten te helpen bij het herstellen van blessures, het revalideren na een operatie of om de mobiliteit te verbeteren. Daarnaast kunnen de bewegingstrainers ook toegepast worden in een algemeen fitnessprogramma om de cardiovasculaire gezondheid en spierkracht te verbeteren.

Hoe werkt een MOTOmed?

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten MOTOmed bewegingstrainers zijn, waaronder: actieve en passieve. Bij passief gebruik controleert het apparaat de beweging van de pedalen. Hiervoor hoeft de gebruiker zelf weinig inspanning te leveren. Bij actief gebruik moet de patiënt zelf de pendalen aandrijven en kan de weerstand worden aangepast om de intensiteit van de training te verhogen. De gebruiker kan de intensiteit van de training zelf bepalen en geleidelijk aan opbouwen. Daarnaast beschikken de bewegingstrainers zoals MOTOmed Viva 2 over verschillende programma’s die speciaal zijn ontworpen voor verschillende doeleinden, zoals het verbeteren van mobiliteit of het versterken van spieren .

Naast het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van de spieren hebben de bewegingstrainers van MOTOmed nog talloze andere voordelen voor patiënten die moeten revalideren. Zo kunnen de bewegingstrainers helpen bij het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid en bijdragen aan een sneller herstel. Voor revalidatiecentra biedt de MOTOmed een extra voordeel. De apparaten kunnen namelijk aangepast worden aan de individuele behoeften van de gebruiker. De bewegingstrainers zijn daardoor geschikt voor mensen van verschillende fitnessniveaus en leeftijden. Hierdoor kunnen zowel mensen met een beperkte mobiliteit als atleten veilig en efficiënt hun spieren versterken en hun mobiliteit verbeteren. In combinatie met het feit dat het apparaat door de gebruiker zowel zittend als staand gebruikt kan worden is het dan ook niet verrassend dat MOTOmed zeer populair is bij fysiotherapeuten en revalidatie-experts.

Voordelen

Kort samengevat zijn de voordelen van een MOTOmed:

  • Verbeterde mobiliteit: De MOTOmed bewegingstrainer helpt mensen met beperkte mobiliteit om regelmatig en veilig te oefenen, waardoor de spieren en gewrichten worden versterkt en de mobiliteit wordt verbeterd.
  • Verbeterde cardiovasculaire gezondheid: Door de cardiovasculaire functie te verbeteren, kan de MOTOmed bewegingstrainer helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en andere gerelateerde aandoeningen.
  • Verbeterde spierkracht: Door regelmatig te oefenen, kunnen de spieren sterker worden en kan de algehele spierkracht verbeteren.
  • Lage impact: De bewegingstrainer biedt een lage impact oefeningsoptie die minder belastend is voor de gewrichten dan andere vormen van lichaamsbeweging, zoals hardlopen of gewichtheffen.
  • Geschikt voor verschillende niveaus: De bewegingstrainers zijn geschikt voor mensen van verschillende fitnessniveaus en leeftijden, van mensen met een beperkte mobiliteit tot atleten die hun prestaties willen verbeteren.
  • Gemakkelijk te gebruiken: De bewegingstrainer is eenvoudig te gebruiken en vereist weinig tot geen toezicht van een professional.

MOTOmed kopen bij ProCare

Als fysiotherapeut of revalidatie-expert wilt u natuurlijk het beste voor uw patiënten. Met de MOTOmed kunt u uw patiënten een veilige en effectieve manier bieden om te revalideren en hun mobiliteit en spierkracht te verbeteren. Bij ProCare heeft keuze uit verschillende productsoorten van MOTOmed, zoals de Layson, Gracile, Loop en de Muvi. Wij adviseren u graag welke bewegingstrainer passend is voor uw praktijk of centrum. Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een MOTOmed voor uw praktijk of revalidatiecentrum? Klik hier om contact op te nemen en onze experts helpen u graag verder!