NVFG Najaarscongres 2018 | 6 oktober 2018 | De Basiliek, Veenendaal

Geplaatst op

Op 6 oktober vindt het NVFG najaarscongres 2018 plaats. Locatie is de Basiliek in Veenendaal. Het thema van het congres is dit jaar ‘Balans’.  Doel van het congres is meer aandacht vestigen op valrisico bij ouderen. Vallen is een groot persoonlijk en maatschappelijk probleem dat door de vergrijzing en veranderingen in de maatschappij meer aandacht nodig heeft. Ook de organisatie van zorg en technologische ontwikkelingen veranderen de mogelijkheden en behoeftes om het probleem aan te pakken.

Aandacht voor valpreventie

Ook binnen ProCare is er veel aandacht voor valpreventie. Zo hebben we recentelijk een seminar valpreventie georganiseerd in samenwerking met HUR en Dividat. Daarnaast vinden we het erg belangrijk om onze klanten op de hoogte te houden van de recente ontwikkelingen en aandacht te vragen voor valrisico. Zo schreven we eerder een blog over het voorkomen van vallen en de jaarlijkse valpreventieweek.

Ook ProCare is aanwezig op het NVFG jaarcongres

Ook wij zullen aanwezig zijn op het jaarlijkse NVFG congres. Met zoveel raakvlakken met het thema is het onmogelijk om er niet te staan. Wilt u weten welke apparatuur u het beste kunt gebruiken voor valpreventie? Of de laatste technologische ontwikkelingen binnen dit gebied horen? Twijfel dan niet om langs onze stand te lopen.

Wetenschappelijke inzichten op het gebied van balans

Tijdens het NVFG congres zal een update worden gegeven van de wetenschappelijke inzichten op het gebied van balans. Ook zal dit thema vanuit diverse invalshoeken belicht worden. Tijdens plenaire lezingen, parallelle verdiepingssessies en discussies is er aandacht voor de praktijk en de organisatie en bekostiging van specifieke behandelprogramma’s. Het congres richt zich op de fysiotherapeut die werkt binnen de geriatrie. Bent u benieuwd naar het complete programma? Of wilt u zich registreren? Ga dan naar de website van de organisatie:

NVFG jaarcongres 2018