Opening Sportcampus Zuiderpark Den Haag

Geplaatst op

Op woensdag 14 juni vindt de officiële opening van de nieuwe sportcampus Zuiderpark in Den Haag plaats. De sportcampus is gerealiseerd op de plaats van het voormalig voetbalstadion van ADO Den Haag en moet het kloppende hart voor sport, onderwijs en bewegen worden. Daarnaast is de campus een centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. Tijdens de officiële opening zullen sportpresentatoren Kees Jansma en Marloes Wesselink genodigden samen door het programma leiden. Op dat programma staan onder andere een rondleiding en een openingsceremonie.

ProCare en de Sportcampus

ProCare is tijdens de opening ook vertegenwoordigd op de campus. Zo zullen wij met verschillende meet- en testapparatuur aanwezig zijn. Onder andere een demonstratie van Microgate Optogait en Witty SEM staan op het programma. Daarnaast is ook de Katana Sport loopband aanwezig. Voor studenten is het mogelijk om te testen met de meetapparatuur. De opening vindt plaats tussen 15.00 en 19.00 uur en is alleen voor genodigden.

Opening sportcampus Zuiderpark

Open Dagen

Naast de officiële opening op woensdag, zijn er op zaterdag 17 en zondag 18 juni open dagen. Tijdens het openingsweekend opent de sportcampus zijn deuren voor alle geïnteresseerde buurtbewoners, sportliefhebbers en (toekomstige) studenten. Het is mogelijk om rondleidingen te volgen of sportieve demonstraties en presentaties te bekijken van het ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool. Ook de apparatuur van ProCare is het weekend goed vertegenwoordigd. Voor meer informatie over het openingsweekend gaat u naar de website van de sportcampus Zuiderpark.

De eerder genoemde scholen zullen zich op het nieuwe complex vestigen met verschillende opleidingen, waaronder de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en de opleiding Sportkunde en International Sport Management van de Haagse Hogeschool. ROC Mondriaan is vertegenwoordigd met de opleiding Sport en Bewegen.

Het complete complex

Sportcampus Zuiderpark Den Haag

Het complete complex bestat uit verschillende hallen waar allerlei sporten kunnen worden beoefend. Zo is er een:

  • Turnhal
  • Danszaal
  • Dubbele breedtesporthal
  • Topsporthal
  • Beachsporthal
  • Dojo(judozaal)

Daarnaast zijn er 4 verschillende Gymzalen in het complex aanwezig en beschikt de campus over 12 collegezalen waar de opleidingen hun lessen kunnen verzorgen. Buiten het complex zijn er 8 voetbalvelden en een kunstgrasveld voor tennis, hockey en beachcourt. Het complex biedt plaats aan 1500 studenten. De topsporthal heeft een tribune dat geschikt is voor 3500 supporters en toeschouwers. Zowel studenten als opleidingsteams van ADO den Haag en amateurvoetbalclubs HDV en WIK zijn vaste gebruikers van de topsporthal. Beachvolleyballers, beachsoccerspelers en de studenten van de Academie voor Sportstudies en ROC Mondriaan zullen gebruikmaken van het veldencomplex.