Wetenschap & onderzoek

Onderzoek naar beweging is van essentieel belang voor de verdere ontwikkeling van een samenleving.

Wetenschap & onderzoek

Onderzoek naar beweging is van essentieel belang voor de verdere ontwikkeling van een samenleving. Het is dan ook een aandachtsgebied waarin we veel investeren. Kennisoverdracht tussen het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen is cruciaal en biedt kansen voor beide partijen. Onze apparatuur en kennis wordt veelvuldig ingezet door universiteiten en hogescholen. Wij zijn dan ook trots op onze naamsvermelding in diverse wetenschappelijke publicaties en promotieonderzoeken.

50-image

Activiteitenmonitoring

Onderzoek naar verbetering van fysieke activiteit na een nieuw revalidatieprogramma, onderzoek naar de slaapkwaliteit van kinderen met hersenbeschadiging, of onderzoek naar de effecten van een nieuw medicijn: het zijn slechts enkele voorbeelden van de toepassing van activiteitenmonitors in wetenschappelijk onderzoek. Wij leveren alle modellen van de ActiGraph activiteitenmonitors met uitgebreide analysesoftware.

Rolstoel ergometrie

Of het nu gaat om het verbeteren van de prestaties van rolstoelsporters op de Paralympische Spelen of het optimaliseren van de dagelijkse techniek van een rolstoelgebruiker. De Lode rolstoelergometer maakt wetenschappelijk valide metingen mogelijk. Deze unieke ergometer heeft namelijk de mogelijkheid om krachten op afzonderlijke wielen te meten, zónder aanpassingen aan de rolstoel van de gebruiker. En het mooie? Deze innovatie is een product van een nauwe samenwerking tussen de wetenschap (UMCG) en de technologie van Lode.

50-image
50-image

Gangbeeldanalyse

Duik diep in de biomechanica met onze uitgebreide gangbeeldanalyseoplossingen. Van nauwkeurige 2D-videoanalysesystemen tot geavanceerde 3D-motion capture. Met ons aanbod aan technologieën, waaronder camera’s, krachtenplaten, EMG, IMU’s en software, bieden we alles wat nodig is voor gedegen gangbeeldanalyses in wetenschappelijk onderzoek.

Rustmetabolisme

Op zoek naar een betrouwbare oplossing voor het afnemen van rustmetabolisme metingen? Naast onze gouden standaard voor inspanningsfysiologie, bieden we een uitbreidingsoptie voor het meten van zowel het rustmetabolisme (RMR) als het basaal metabolisme (BMR). Met deze uitbreiding krijgt de proefpersoon een kap over het hoofd, wat over het algemeen comfortabeler is dan traditionele maskers en onderzoekers in staat stelt om langere metingen en diepgaander onderzoek uit te voeren.

50-image

Partner in wetenschappelijk onderzoek

In bewegingswetenschappelijk onderzoek speelt onze apparatuur vaak een belangrijke rol. Het zijn dan ook innovatie A-merken die over de hele wereld ingezet zijn én worden bij diverse onderzoeken van naam.

image

Maud van den Bogaart

Onderzoek met AMTI

image

Iris den Uijl

Onderzoek met ActiGraph

image

Johanneke Hartog

Onderzoek met LCRM

image

Kyra Theunissen

ActiGraph, Vicon, AMTI

Aanbevolen producten

ProCare is uw partner in wetenschappelijk onderzoek. Ontdek met welke innovatieve en betrouwbare oplossingen we u kunnen helpen.

Hulp nodig?

Bij vragen over ActiGraph activiteitenmonitors, Esseda rolstoelergometer of apparatuur voor bewegingsanalyse, moet u bij Carmen zijn.

contact person

Carmen Brouwers

Accountmanager & Bewegingswetenschapper