Orthopedie events

Geplaatst op

Vrijdag 5 en zaterdag 6 november staan geheel in het teken van de orthopedie. Op vrijdag is ProCare namelijk aanwezig bij het European Sports Orthopaedic Congress (ESOC) in Eindhoven. Zaterdag staan we samen met de Vereniging voor Jong Orthopedisch & Sportgeneeskundig Nederland (VEJOS) in het Anna TopSupport, ook in Eindhoven.

European Sports Orthopaedic Congress

‘Knie- en enkelinstabiliteit bij sporters’ is het thema van de eerste editie van het ESOC event. Orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en sportartsen zullen hier aanwezig zijn om kennis op te doen over de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van laterale enkelbanden, syndesmose, voorstekruisband en het patellofemorale gewricht.

ProCare is aanwezig met:

  • Een workshop isokinesie met het isokinetisch testapparaat Biodex, welke krachtmetingen kan uitvoeren voor specifieke spiergroepen.
  • Een sprongtest workshop met de Microgate OptoGait: een loopanalyse- en sprongtest systeem.

VEJOS-event

ProCare organiseert samen met partner VEJOS een besloten evenement voor studenten geneeskunde, artsen en arts-onderzoekers met interesse in Orthopedie of Sportgeneeskunde. Deze samenwerking is erop gericht om studenten meer inzicht te geven in de praktijk van het orthopedisch vakgebied.

Wat we gaan doen:

  • Een inspanningstest met de Cortex Meta Control 3000 met de gehele groep.
  • Een workshop interpretatie van een inspanningstest met de Cortex.
  • Een workshop isokinetische testen uitvoeren met de Biodex.
  • Een lezing over isokinetisch testen.
  • Wart van Zoest zal afsluiten met zijn ervaring tijdens de Olympische Spelen van Tokyo.

Inmiddels zijn de inschrijvingen van beide evenementen al vol. Houd onze socials in de gaten voor updates over de events!