Over ons

ProCare teamfoto

Onze waarden

Onze kernwaarde is ‘We take intensive care’. Dit komt tot uiting in alles wat we doen. Wat dat voor u betekent? Wij gaan en staan voor klanttevredenheid, kwaliteit, maatwerk en innovatie.

In het afgelopen decennium  hebben wij gebouwd aan duurzame relaties met onze klanten en leveranciers. Wij geloven dat het onderhouden van deze relaties van groot belang is. Zo kunnen wij onze klanten altijd de beste service verlenen. Pas als u tevreden bent, zijn wij dat ook.

Bij ProCare doen we er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dit betekent dat we apparatuur altijd op locatie installeren, producttrainingen geven en bereikbaar zijn voor vragen.

Kwaliteit is voor ons ook een state-of-the-art productportfolio: gerenommeerde merken met uitstekende (internationale) referenties, gebaseerd op moderne en duurzame technologie en eenvoudig in gebruik. Uiteraard voldoen onze producten aan de Europese regelgeving. Natuurlijk is onze kwaliteit geborgd in een modern kwaliteitszorgsysteem. We zijn hiervoor ISO 13485:2003 | ISO 9001:2008 gecertificeerd.

Een specifiek probleem of een uitzonderlijke wens? Door goed te luisteren en mee te denken, gaan wij samen met onze klanten op zoek naar een oplossing. Een oplossing die afwijkt van wat standaard is, zodat onze klanten hun onderscheidend vermogen vergroten. Maatwerk dus!

De wereld van de wetenschap staat geen minuut stil. Wij ook niet. ProCare is continue op zoek naar baanbrekende en duurzame oplossingen, die van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Waarom? Om succesvol te kunnen zijn, moeten organisaties voortdurend inspelen op nieuwe vragen van de markt. Wij zorgen erover dat onze klanten hun ambities realiseren en succesvol zijn én blijven.

Maatschappelijke betrokkenheid

ProCare staat midden in de maatschappij en steunt vele organisaties en verenigingen om mensen op een gezonde en verantwoorde manier in beweging te krijgen en/of te houden. Of het hier nu gaat om kennisoverdracht of het uitlenen van apparatuur, ProCare levert graag haar bijdrage. Wij helpen graag een handje mee om het kennisniveau in de Nederlandse gezondheidssector met betrekking tot inspanningsonderzoek en bewegingsanalyse hoog te houden.

Onderstaand vindt u enkele van de projecten die wij ondersteunen:

Universiteiten: PhD onderzoeken

Jaarlijks worden enkele PhD studenten door ons financieel ondersteund bij hun promotieonderzoek. Tijdens deze onderzoeken wordt veelal apparatuur van ons ingezet. Een omschrijving van het onderzoek met de uitkomst publiceren wij op onze website onder referenties, zodat deze informatie voor iedereen beschikbaar is.  Een kopie van het proefschrift kan op verzoek bij ons opgevraagd worden.

Healthy Ageing

De gehele Lode Holding, waar ProCare onder valt, is actief binnen het Healthy Ageing netwerk in Noord Nederland. Een recente ontwikkeling waarin 2 zusterbedrijven participeren is ‘Mind Mate’; een apparaatje voor mensen met beginnende dementie om te voorkomen dat ze dingen vergeten. Lees hier meer.

CQC netwerk

ProCare sponsort het Combined Quality Care (CQC) netwerk jaarlijks met een aanzienlijk bedrag voor standaardisatie van kwalitatief hoogwaardige meetapparatuur. Wij helpen zo mee  aan het bevorderen van de kwaliteit van orthopedische en fysiotherapeutische ketenzorg in Nederland. Lees hier meer over het CQC netwerk.

Verschillende hogescholen in Nederland worden ondersteund tijdens hun onderzoeken door de bewegingswetenschappers van ProCare. Wij delen graag onze kennis en kunde. Met de Hanzehogeschool, Instituut voor Sportstudies werken wij al jaren samen wat een mooie samenwerkingsovereenkomst heeft opgeleverd. Dit heeft de afgelopen jaren geresulteerd in nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van sport.

Geschiedenis

ProCare B.V. is op 18 december 2002 ontstaan uit een samenvoeging van HygiNed, MediNed en Koenders Consultancy (dochterbedrijven van de Koenders Group) en de Nederlandse handelsactiviteiten van Lode B.V. Lode B.V., een Groningse onderneming die in 1952 haar eerste elektromagnetische fietsergometer vervaardigde, is een specialist op het gebied van medische ergometrie. Het bedrijf heeft wereldwijde bekendheid als producent van ergometers met hoge kwaliteit.

Lode en Koenders hebben hun jarenlange ervaring ingebracht bij ProCare. Door de bundeling van krachten is ProCare een interessante partner voor alle organisaties die actief zijn op medisch en/of arbeidshygiënsch gebied. Kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn de kernbegrippen van deze nieuwe onderneming.

ProCare heeft in het eerste jaar van haar bestaan hard gewerkt om aan alle eisen en normen te voldoen die de medische en arbeidshygiënische wereld stelt aan een professionele organisatie. ProCare wordt ISO 9001 en ISO 13485 gecertificeerd.

2004 – 2005

Het personeelsbestand wordt uitgebreid en ProCare richt haar activiteiten op ziekenhuizen, arbodiensten en de industrie.  ProCare mag daarnaast ook diverse revalidatiecentra en fysiotherapiepraktijken tot haar klantenring rekenen.

2006 – 2007

De website www.procarebv.nl wordt gelanceerd. En de 20% aandelen die nog in handen waren van de Koenders Groep worden aangekocht. Lode Holding is nu voor 100% aandeelhouder van ProCare B.V.

2008 – 2012

Om haar klanten nog verder tegemoet te komen, neemt ProCare de Serviceafdeling Nederland over van Lode B.V.  Bovendien wordt het pand waarin ProCare is gevestigd uitgebreid. ProCare heeft nu een professionele demonstratieruimte en een trainingszaal tot haar beschikking, waar cursussen worden georganiseerd. De marketingafdeling wordt versterkt en het verkoopteam wordt verder uitgebreid.

In 2009 wint ProCare als onderdeel van Lode Holding BV de Groninger Ondernemingsprijs.

2013

De tijd gaat snel. Toch is een 10 jarig jubileum een moment om bij stil te staan. In de afgelopen 10 jaar hebben wij hard gewerkt, en hebben we het uiterste gedaan om aan onze klanten de beste service te verlenen. En daar zijn wij trots op!

Graag gaan we op dezelfde voet verder. Wij blijven streven naar klanttevredenheid, kwaliteit, maatwerk en innovatie. En wij blijven bouwen aan duurzame relaties met onze klanten en leveranciers. Want zonder deze relaties zouden wij geen 10 jaar hebben kunnen bestaan.

ProCare bedankt iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen.

2014

Per 1 februari neemt ProCare de activiteiten van Biometrics Motion te Almere over. Een overname waarmee de specialismen inspanningsfysiologie en bewegingsanalyse worden gebundeld binnen één bedrijf. Alle apparatuur wordt opgenomen in het assortiment. Tevens blijven alle personeelsleden aan bij ProCare waardoor het team Sport & Revalidatie wordt uitgebreid met vier man.