Nieuw partnership voor ProCare: Spieren voor Spieren

Geplaatst op

Samen een vuist maken en alle spierziekten de wereld uit helpen! Dat is vanaf nu de gezamenlijke missie van de stichting Spieren voor Spieren en ProCare. De stichting zet zich in voor zo’n 20000 kinderen in Nederland die een vorm van spierziekte hebben. Samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en de topsport wordt er gezorgd voor een betere kwaliteit van leven. Ieder kind met een spierziekte verdient spierkracht en dus spierballen.

Elke dag leefbaarder maken

Spieren voor Spieren wil die missie bereiken door te begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe we toe kunnen werken naar gerichte oplossingen door structureel onderzoek te financieren. Daarnaast moet elke dag leefbaarder worden voor de kinderen, met de juiste hulpmiddelen. Als partner van de organisatie zullen we in alle facetten ondersteunen. Zo zullen we starten met het leveren van diverse apparatuur voor het inspanningslab, waaronder:

  • een Microgate Optogait Walkway van 20 meter voor realtime feedback van loop- en spronganalyse;
  • een Motomed Gracile, bewegingstrainer ontworpen voor kinderen;
  • een AlterG anti-zwaartekracht loopband waardoor lopen met gewichtsondersteuning mogelijk wordt;
  • en een Biodex System 4, waardoor geïsoleerd testen van de spieren mogelijk is.

Samenwerking spieren voor spieren

Maar een partnership is natuurlijk meer..

dan enkel apparatuur leveren. ProCare gelooft namelijk in het opbouwen van langdurige relaties. Het doel van het partnership met Spieren voor Spieren is dan ook elkaar versterken. Dat betekent dat wij de acties van de organisatie zullen promoten, met de organisatie meedenken als het om innovatie gaat en dat we onze kennis graag delen. De kennis van onze bewegingswetenschappers bijvoorbeeld, die alle mogelijkheden van de apparaten kennen en deze kennis graag overdragen.

Innoveren

Innoveren doen we door state of the art te blijven in producten en ontwikkelingen. ProCare houdt Spieren voor Spieren continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Wanneer een proef plaats gaat vinden voor een nieuw product of een bestaand product een upgrade nodig heeft, komt Spieren voor Spieren in aanmerking als proeflocatie om producten te testen en valideren.

Ambassadeurs & vrijwilligers

Tot slot zullen onze medewerkers waar mogelijk actief deelnemen aan de evenementen die Spieren voor Spieren organiseert om geld in te zamelen. Om deze evenementen en acties te promoten, heeft de organisatie verschillende topsporters als ambassadeur aangetrokken. Een greep uit de namen: Sven Kramer, Danny Blind, Frank en Ronald de Boer, Pieter van den Hoogenband, zeilster Marit Bouwmeester en Truus en Louis van Gaal. Iedereen kan trouwens vrijwilliger worden voor Spieren voor Spieren en meedoen aan de evenementen. Meer informatie is te vinden op de website van Spieren voor Spieren.