ProCare en Bewegingswetenschappen: opnieuw een mooie samenwerking!

Geplaatst op

Sinds vrijdagmiddag 31 maart is ProCare opnieuw een samenwerking rijker. Dit keer zijn we een verband aangegaan met de Groningse studievereniging Bewegingswetenschappen Studiosi Mobilae. Deze nieuwe samenwerking is vooral gericht op promotie en het organiseren van gezamenlijke activiteiten. Door de samenwerking met de Groningse vereniging aan te gaan, komt onze nauwe band met bewegingswetenschappen nog eens duidelijk naar voren.

Samenwerking VIB

Eerder gingen we namelijk al een samenwerking aan met de Vereniging in Beweging (VIB), de studievereniging der Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en met de Amsterdam Institute of Sportscience (AISS). We vinden het belangrijk dat we elkaar als organisatie kunnen helpen waar nodig. Daarom hebben we vorig jaar onder andere tijdens de carrièredag een presentatie gegeven over onze organisatie en de bewegingswetenschappers die bij ons werken. Zij hebben allemaal verschillende functies, waardoor bewegingswetenschappers een duidelijk beeld krijgen van wat er mogelijk is na de studie.

Ondertekening door Ward Nieboer (SM) en Johan van Cuijk tijdens het VvBN congres

Bewegingswetenschappers bij ProCare

Bij een bedrijf dat zich focust op beweging horen bewegingswetenschappers thuis. Zeker als je de klant graag op een kwalitatieve manier bedient en vakkennis binnen je organisatie voorop staat. Die vakkennis is duidelijk terug te zien aan het personeel. Zo is bijna 30% van het personeel BW’er. En zoals gezegd, doet iedereen iets anders. De één ondersteunt het serviceteam waar nodig, de ander is productspecialist. Maar de kennis van de BW’ers wordt ook ingezet voor een passend advies bij verkoop. Leuk feitje: elke wetenschapper heeft gestudeerd in de bewegingswetenschappen steden Groningen en Amsterdam. En laat dat nou ook net de steden zijn waar we een vestiging hebben. In Amsterdam hebben we bijvoorbeeld net een nieuwe locatie in het Olympisch Stadion.

En verder..

doen we nog veel meer met bewegingswetenschappen! Zo zijn we ieder jaar aanwezig op het VvBN Symposium, waar dit jaar het contract met Studiosi Mobilae is getekend en waar we o.a. de nieuwe Lode Research Datalogger hebben gepresenteerd. En niet alleen hier, maar overal in ons werkveld komen we bewegingswetenschappers tegen. Zowel in ziekenhuizen als revalidatiecentra, universiteiten, bij fysiotherapeuten en in de topsport. Studenten die de kant van het meten opgaan, zullen we in de toekomst vast nog meer tegenkomen!