ProCare haalt dynamische Bioness Vector gait systeem in huis!

Geplaatst op

Grootste aanbod van revalidatieproducten nu in één hand

Bioness en ProCare gaan samenwerken om de distributie en toegang tot technologieën op het gebied van Dynamische Body Weight Support Systemen in de Benelux uit te breiden. Dit met name in de vorm van de Bioness Vector, een dynamisch gait systeem dat een complete revalidatie-oplossing biedt om patiënten eerder te mobiliseren. Sinds 2013 is Bioness Vector wereldmarktleider, met meer dan 300 geplaatste systemen wereldwijd en inmiddels 25 in Europa, waarvan het eerste systeem in Nederland binnenkort bij revalidatiecentrum Vogellanden verrijst.

“Het body weight support systeem biedt een breed therapeutisch spectrum in een vroegtijdige revalidatiebehandeling voor volwassenen en kinderen. Daar kunnen onze patiënten veel voordelen uit halen. Middels dit systeem kan de patiënt in een vroeg stadium van zijn revalidatieproces zelf experimenteren binnen zijn of haar mogelijkheden met het bewegen en lopen. Het is ook mogelijk om situaties en activiteiten uit de persoonlijke omgeving na te bootsen. Denk aan dagelijkse activiteiten als wandelen en traplopen.” Aldus Jikke de Graaf, manager bedrijfsvoering Volwassenenrevalidatie Vogellanden.

Een grote kans voor revalidatiecentra in de Benelux

Zowel Bioness als ProCare zijn erg enthousiast over de samenwerking. Peter Huijzer, general manager van Bioness Europe B.V.: “Deze samenwerking biedt een grote kans voor revalidatiecentra in de Benelux, waarbij de unieke revalidatietechnologie van Bioness gekoppeld wordt aan de leidende marktpositie van ProCare B.V.”

Uiteraard zijn ook wij erg enthousiast om samen aan de slag te gaan. ‘’We zijn enorm trots dat we exclusief distributeur zijn voor de Benelux en dat we de wereldmarktleider op het gebied van dynamic bodyweight support systemen en onze kennis van bewegen kunnen inzetten om revalidatiecentra nog beter te voorzien van complete oplossingen. De Bioness Vector is een waardevolle toevoeging voor ons assortiment,’’ aldus Harrie Baas, algemeen directeur.

Een breed scala aan therapieën

Bioness Vector biedt een breed scala aan therapieën. Vector is namelijk veel meer dan enkel een loopsysteem. Dankzij de dynamische gewichtsondersteuning (DBWS), bevordert het systeem snellere gangrevalidatie bij cliënten en het eerder beginnen met het revalidatieproces. Met de complete oplossing is het mogelijk therapeutische oefeningen te doen, maar ook ADL taken en pre-gait mobilisatie behoort tot de mogelijkheden. Het uiteindelijke doel? Betere patiëntresultaten binnen revalidatietrajecten. Meer informatie over dit systeem? Bioness Vector.

Over Bioness

Bioness biedt unieke, innovatieve, medische oplossingen voor belangrijke patiëntengroepen, waaronder revalidatie van neurologische en orthopedische patiënten en de behandeling van patiënten met chronische perifere pijn, overactieve blaas en incontinentie. Bioness-oplossingen omvatten neuromodulatiesystemen, robotsystemen en software gebaseerde therapieprogramma’s die functionele en therapeutische voordelen bieden aan personen die worden getroffen door pijn, aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en orthopedische letsels.