Energie van de zon!

Geplaatst op

Vanaf mei dit jaar zal het bedrijfspand waar ProCare zich bevindt, voorzien zijn van maar liefst 690 zonnepanelen. Zonne-energie leverancier en tevens overbuurman, enie.nl, zal de panelen op het dak plaatsen. Met de plaatsing binnen onze organisatie begint het Zernike Complex in Groningen aardig duurzaam te worden. Eerder gingen namelijk de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit en voetbalvereniging The Knickerbockers ons al voor. Deze bedrijven beslaan een groot gedeelte van alle bedrijven op het complex.

Patrick van der Meulen, oprichter van enie.nl, is blij met het project:

”Het is mooi dat twee ondernemingen dezelfde principes vertegenwoordigen en zodoende gezamenlijk iets voor het duurzaam ondernemerschap kunnen betekenen.”

Een logische keuze

ProCare heeft net als moederbedrijf Lode Holding BV en enie.nl, maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Vorig jaar werden we tweede tijdens de verkiezing van het vitaalste bedrijf van Groningen. Niet alleen de gezondheid van onze medewerkers is belangrijk voor ons, ook de vitaliteit van onze leef- en werkomgeving. De keuze voor duurzame energie-opwekking was dan ook niet meer dan logisch. De installatie van de zonnepalen zal voor onze organisatie, de holding en de zusterbedrijven die zich bevinden in het pand zo’n 160.000 kWh stroom per jaar opleveren. Hiermee wordt de volledige elektriciteitsbehoefte duurzaam opgewerkt.

Gezond en actief zijn

De kernwoorden maatschappelijk verantwoord ondernemen en vitaal zijn, komen binnen onze organisatie regelmatig terug. Zo hebben we ons aangesloten bij het HANNN, het Healthy Ageing Network Northern Netherlands. Het portaal voor activiteiten die bijdragen aan gezond en actief ouder worden in Noord-Nederland. Daarnaast neemt ProCare deel aan tal van sportieve evenementen in de regio waaronder de Groningse 4Mijl.
En dit jaar staat voor het eerst ook de Strong Men Run in Hellendoorn op het programma, een tocht van 21 KM met verschillende obstakels waarbij klimmen en door de modder kruipen centraal staan. Binnen de ondernemingen wordt al regelmatig getraind om de afstand te kunnen overbruggen en ook een lesje bootcamp of survivallen staat binnenkort op het programma.