ProCare officiële Nederlandse distributeur van Tanita

Geplaatst op

Sinds eind 2017 zijn we officieel distributeur van Tanita. Voor wie Tanita nog niet kent: het is de gouden standaard wat betreft body composition.  Wanneer u op zoek bent naar apparatuur dat de lichaamssamenstelling van uw cliënt meet en weergeeft, kiest u vanaf nu voor ProCare en Tanita.

Tanita wordt ook wel de gouden standaard genoemd omdat de BIA-monitors een hogere validatie hebben dan ieder alternatief op de markt. Bovendien tonen onafhankelijke onderzoeken aan dat de BIA-technologie van Tanita klinisch het meest accuraat is. Kortom, de monitors van dit merk zijn een ideaal meetinstrument voor wie een betrouwbare nulmeting wil uitvoeren.

We bieden u meer dan alleen een apparaat

Omdat we als ProCare nu officieel dealer zijn, bieden we u de mogelijkheid om uw (medische) apparatuur aan te schaffen inclusief de optie om deze te onderhouden, ijken en te kalibreren. Dit is essentieel. Door uw apparaat namelijk jaarlijks te laten checken, zorgt u ervoor dat uw metingen altijd nauwkeurig zijn.

Wanneer uw Tanita apparaat defect is, kunt u ook bij ons terecht. Bij ProCare leveren we niet alleen maar een product maar vinden we het ook belangrijk om u te voorzien van de juiste kennis om zoveel mogelijk uit uw apparatuur te halen. Dat betekent dat een van onze bewegingswetenschappers bij u op locatie komt om een training te geven over het gebruik en de mogelijkheden van de apparatuur. Daarnaast blijft een vast contactpersoon altijd voor u beschikbaar, ook na de aankoop.

Tanita BMI nieuwsbericht5 jaar garantie op kwalitatieve apparatuur

Niet alleen is Tanita de gouden standaard wat betreft BIA-technologie. Alle modellen zijn ook makkelijk te vervoeren. Zo is het ideale apparatuur voor bijvoorbeeld zzp-ers die in verschillende praktijken werken en een kwalitatieve en nauwkeurige monitor aan willen schaffen. Of wanneer u bijvoorbeeld veldonderzoek wilt doen en atleten wilt meten.

Tanita apparatuur is gemaakt in Japan. Dat houdt in dat de monitors gemaakt zijn van kwalitatief materiaal en duurzaam zijn. Japan is erg vooruitstrevend op het gebied van technologie. Zo zijn ze voorloper op het gebied van robotica, games, camera’s en telefonische elektronica. Zo waren ze in 2005 in Japan al bezig met betalen met je telefoon door deze als terminal te gebruiken bij een ATM om te pinnen. We durven te stellen dat we met Tanita kwaliteit leveren en geven daarom 5 jaar garantie op alle apparatuur.

 

Koppeling met software

Heeft u een praktijk waarin u HUR apparatuur heeft staan of doet u medische keuringen? Dan heeft u een voordeel wanneer u een body analyzer bij ons aanschaft. De apparatuur van het Japanse merk is namelijk te koppelen met verschillende softwareprogramma’s zoals HUR Smarttouch en ODIS software.

  • HUR Smarttouch: hierdoor kan extra patiëntinformatie zoals gewicht, BMI etc. worden toegevoegd aan een trainingsprogramma en kan progressie makkelijk worden bijgehouden. Vooral geschikt voor revalidatiecentra en verpleeghuizen.
  • ODIS software: een softwarepakket voor bedrijfs- en huisartsen en andere gebruikers die medische keuringen op een efficiënte manier willen uitvoeren en verwerken. Keuringsapparatuur van verschillende merken worden geïntegreerd. Resultaten van een complete keuring worden in een rapport weergegeven.

Uiteraard kunt u ook de standaard Tanita GMon software koppelen hierdoor is het mogelijk om alle gegevens van patiënten op te slaan en progressie te monitoren.

Tanita Body compositionEen body composition analyzer voor u?

Body Composotion analyzers kunnen worden ingezet voor verschillende doelen. Met name voor de fysiotherapeut is de apparatuur erg interessant. Alle mogelijkheden staan hieronder:

  • Fysiotherapeut: voor het doen van nulmetingen om bijvoorbeeld atrofie aan te tonen;
  • Fysiotherapiepraktijken die zich ook richten op fitness: voor het doen van baselinemetingen om later progressie bij te houden;
  • Revalidatiecentra: voor het meten van overgewicht of vaststellen van atrofie (ook segmentaal) en gewrichten te ontlasten;
  • Sportvereniging/sportcentra: monitoren van de fysieke conditie van sporters en atleten. Met de compacte modellen is meten in het veld ook mogelijk;
  • Bedrijfs- en huisartsen: breng gezondheidsrisico’s in kaart door het meten van lichaamsvet, vetvrije- en spiermassa;
  • Diëtisten: gewichts- en vetverlies inzichtelijk maken.

 

BIA-technologie

De modellen van Tanita werken allemaal op basis van BIA-technologie, bio impedantie analyse. Wanneer een patiënt met blote voeten op de monitor gaat staan, wordt er een ongevaarlijk en niet-voelbaar stroomsignaal doorgegeven. Standaard gaat dit signaal door de voeten, benen en de buik. Er zijn modellen die beschikken over de mogelijkheid om 4 extra elektrodes vast te houden waardoor het signaal ook door de handen, armen en de borst gaat. Elke model maakt gebruik van gepatenteerde vergelijkingen die zijn onderzocht en ontwikkeld door experts op het gebied van lichaamssamenstelling om nauwkeurige metingen uit te voeren.

Verschil met andere technologieën

Er zijn technologieën die het principe toepassen van directe meting. Dit houdt in dat zij beweren dat ieder individu hetzelfde is en dezelfde referentiedata nodig heeft. Deze technologie is niet wetenschappelijk onderbouwd. Ook is het met deze technologie niet mogelijk om data tegen een referentiekader te zetten en data te vergelijken met normaalwaarden. De BIA-technologie van Tanita kan dit wel.

Welke modellen zijn er?

Tanita heeft diverse composition body analyzers met elk hun eigen speciale functie. Het verschil tussen alle modellen hebben we in een overzichtelijke tabel weergegeven hieronder:

 Specificaties   SC240MA   DC360  DC430MA   MC 780MA  MC 980MA
 Medische certificatie  MDD klasse II-a, NAWI   Class III  –  MDD klasse II-a,   NAWI Class III  MDD klasse II-a,   NAWI Class III  MDD klasse II-a,   NAWI Class III
 Geïntegreerde printer?   √  √
 Atleetmodus  √  √  √  √  √
 Maximaal patiëntgewicht   200 KG   270 KG  270 KG  270 KG   300 KG
 Resultaat in:   15 sec  15 sec  15 sec  20 sec   30 sec
 Frequenties:   1  2  2  3  6
 Koppeling software   √  √  √  √
 Statief/compact model  Compact  Compact/statief  Compact/ statief  Compact/ statief  Statief
 Rapport in   huisstijl   √   √
 Budget  €  €€  €€  €€€  €€€€

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Tanita apparatuur? Dan kunt u de verschillende modellen bekijken op de Tanita merkpagina of de Tanita brochure algemeen waarin de meetwaarden en voordelen voor uw bedrijf uitgebreid worden uitgelegd. Tanita weegschalen geven een compleet beeld van de samenstelling van het lichaam.

Hierdoor bent u in staat iets te zeggen over de gezondheid van een cliënt. Zo kunt u bijvoorbeeld checken of iemand overgewicht heeft, een afname aan spiermassa of een hoog vetpercentage. Ook is het mogelijk om de LBM te berekenen, de lean body mass. Dit is een alternatieve manier voor het berekenen van de BMI. Waarom dit een betere manier is dan enkel kijken naar het BMI, leggen we uit in onze blog: Wordt het tijd om BMI achter ons te laten?