Voor het eerst op het programma: de REVA beurs in Gent

Geplaatst op

Van donderdag 20 april tot zaterdag 22 april vindt in Gent, België de REVA beurs plaats. De beurs is gericht op een ontzettend grote doelgroep die op wat voor manier dan ook te maken heeft met beperkingen. REVA is met name gericht op het geven en ontvangen van informatie en richt zich op volwassenen en ouderen met een beperking en hun familie, professionals in de (revalidatie)zorg en vrijwilligers.

Het is dit jaar voor het eerst dat ook ProCare aanwezig zal zijn op deze beurs. Samen met partner ToWalkAgain zullen we een stand van 30m² bemannen. We laten een van de meest geavanceerde ergometers zien die speciaal ontworpen is voor mensen met een beperking. Ook voor informatie over onze partner, demo’s met hun apparatuur of een gezellig praatje bent u van harte welkom op de REVA.

Over To Walk Again

ProCare heeft sinds maart een partnership met To Walk Again, een stichting die het voor mensen met een beperking mogelijk maakt om te sporten zonder dat daar meteen hoge kosten aan verbonden zijn. De stichting organiseert verschillende sportieve evenementen zoals de Run To Walk Again, een teambuilding activiteit waarbij een afstand van 300 KM wordt afgelegd door verschillende sporters. Daarnaast behoren rolstoelbasketsessies, revalidatiesportdagen en begeleide fitness sessies tot de mogelijkheden.

Postrevalidatiecentrum To Walk Again

Het postrevalidatiecentrum

To Walk Again opent binnenkort een postrevalidatiecentrum op de zesde verdieping van AZ Herentals. Het postrevalidatiecentrum is gericht op gangrevalidatie en beschikt over de meest innovatieve apparatuur. Hieronder vallen bijvoorbeeld een staprobot voor mensen met een dwarslaesie. Maar ook handrevalidatie met Bioservo SEM Glove. Daarnaast zal ProCare verschillende apparatuur leveren voor het revalidatiecentrum. Waaronder HUR krachttrainingsapparatuur met toegang voor rolstoelen, Scifit cardio apparatuur en de Lode BWSS Tillift.

De REVA beurs

De REVA beurs vindt plaats in de Flanders Expo in Gent. De beurs wordt iedere twee jaar georganiseerd en vond in 1989 voor het eerst plaats. Er staan meer dan 75 exposanten en er worden meer dan 16.000 bezoekers verwacht. Een mooie gelegenheid voor onze organisatie om ons te presenteren. Meer informatie over de REVA beurs vindt u hier: www.reva.be