Revalideren is topsport

Geplaatst op

Leren zelfstandig leven na een amputatie, bewegen na een dwarslaesie of fitter worden bij een longaandoening: iedereen heeft zijn of haar eigen revalidatieverhaal. Maar voor allen geldt dat revalideren een grote prestatie is. Een topsportprestatie.

Training en beweging

Wie door ziekte, ongeval of een aangeboren aandoening beperkt raakt, krijgt te maken met medisch specialistische revalidatie. De patiënt krijgt zijn behandeling van een multidisciplinair team, dat onder leiding staat van een revalidatiearts. Medisch specialistische revalidatie biedt een specifiek op de patiënt afgestemde intensieve behandeling. Een belangrijk onderdeel van een revalidatietraject is training en beweging.

Eenvoudig toegankelijke en medisch gecertificeerde apparatuur

Bij ProCare vinden we het belangrijk dat iedere revalidant op zijn of haar eigen niveau kan revalideren. Wij hebben dan ook eenvoudig toegankelijke en medisch gecertificeerde trainingsapparatuur in huis voor revalidatiecentra en fysiotherapiepraktijken. We ontzorgen de zorgprofessional met slimme tools en handige softwareoplossingen. Alles met als doel om revalidanten hun eigen topsportprestatie te laten leveren!

In februari en maart staat ProCare in het teken van Revalideren is Topsport. Wat zijn de nieuwste features op het gebied van trainingsapparatuur binnen de revalidatie? Waar moet je op letten bij de keuze voor trainingsapparatuur? En waarom is revalideren eigenlijk topsport? Daarvoor gaan we in gesprek met experts in het vakgebied én laten we onze eigen bewegingswetenschappers aan het woord! Houd daarvoor deze maanden onze InstagramTwitterLinkedIn en blogs in de gaten.