Actueel

Blijf up-to-date

(Top)sport geeft altijd risico op blessures. Voor fysiotherapeuten, sport performance en strength & conditioning coaches is het essentieel om gebruik te maken van geavanceerde technologieën om de revalidatie van atleten te optimaliseren. Eén van de toonaangevende productlijnen die ProCare biedt op dit gebied, is 1080 Motion: draagbare trainings- en testapparatuur welke zowel weerstand kan bieden, als kan ondersteunen bij sprints, krachttraining en change of direction bewegingen met behulp van een zeer krachtige, nauwkeurige elektromotor. In revalidatietrajecten van (top)sporters zijn de oplossingen van 1080 Motion ideaal voor:

 • Verbetering van kracht en functionele bewegingspatronen
  Met 1080 Motion kunnen therapeuten en coaches een breed scala aan oefeningen en bewegingspatronen inzetten om de kracht, stabiliteit en mobiliteit van geblesseerde sporters te verbeteren. Dit omvat zowel concentrische als excentrische belastingen om de spieren en pezen op een veilige en gecontroleerde manier te versterken.
  Toepassingstip: Met 1080 Motion is het mogelijk om atleten te testen op asymmetrie gedurende de sportbeweging; zelfs de kleinste verschillen tussen de linker- en rechterzijde zijn te detecteren. Dat biedt waardevolle informatie voor het nemen van beslissingen over return-to-play.
 • Verbetering van neuromusculaire controle en proprioceptie
  1080 Motion kan worden gebruikt om proprioceptieve training uit te voeren, waarbij atleten worden uitgedaagd om hun balans en coördinatie te verbeteren. Weerstand kan ook worden aangepast in functie van de fase van een beweging.
  Toepassingtip: Zet het in om de load aan te passen in verschillende sprintfases.
 • Snelheidstraining en verhoging van de explosiviteit
  Met 1080 Motion kunnen atleten hun snelheid en explosiviteit verbeteren door gecontroleerde weerstand toe te passen tijdens sprint- en sprongoefeningen. Dit helpt hen om de functionele kracht en power te optimaliseren na een blessure.
  Toepassingstip: Gebruik de assisted sprint voor sprintoptimalisatie na een blessure.
 • Sport-specifieke revalidatie en functionele oefeningen
  1080 Motion kan worden gebruikt om sport-specifieke bewegingen en oefeningen na te bootsen, waardoor atleten weer kunnen werken aan hun specifieke vaardigheden en bewegingspatronen. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op voetballers die hun wendbaarheid en change of direction willen verbeteren na een enkelblessure.
  Toepassingstip: Wist u dat met 1080 Motion ook change of direction met overload-training mogelijk is?

Het gebruik van 1080 Motion voor return-to-play na een blessure biedt therapeuten en coaches de mogelijkheid om op maat gemaakte trainingsprogramma’s te ontwikkelen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke individuele atleet. Door middel van geavanceerde technologie en weerstandsinstellingen kan 1080 Motion helpen bij het versnellen van het herstelproces en het veilig terugkeren naar (top)sport. Het systeem genereert gedetailleerde, wetenschappelijk gevalideerde data. Zo kan de coach of therapeut objectieve besluiten nemen, aangepast op de individuele behoefte van de sporter.

Nieuwste modellen 1080 Motion

1080 Motion heeft verschillende oplossingen voor zowel sprint, als krachttraining en change of direction. Sinds kort zijn er nieuwe modellen beschikbaar: de 1080 Sprint 2 en de 1080 Cable. Beide systemen werken op batterij en zijn daardoor nóg eenvoudiger en handzamer in gebruik.

Neem contact met ons op en laat u adviseren over één van de 1080 Motion-systemen, of vraag nu gratis een demo aan.