Symposium (Over)Load & Blessures in het voetbal 2018 | Utrecht | 7 maart 2018

Geplaatst op

Woensdag 7 maart 2018 vindt het jaarlijkse voetbalmedische symposium plaats. Het moment in gesprek te komen met voetbalmedische collega’s om de nieuwste inzichten, behandelmethoden en innovaties rondom de zorg op het gebied van voetballers te bespreken. Het congres vindt plaats in het FC Utrecht stadion, de Galgenwaard in Utrecht. Het congres is geschikt voor sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, orthopeden, medische staf voetbal en sport(zorg)masseurs. Uiteraard is ook ProCare aanwezig op dit congres om al uw vragen over sport performance apparatuur te beantwoorden.

Thema en programma

Het voetbal blessure symposium zal dieper in gaan op hoe we voetbalbelasting kunnen meten, wat de gevolgen van (over)belasting zijn en welke strategieën we kunnen toepassen om de belasting te optimaliseren. Het monitoren van belasting middels GPS- en cardio-sensoren bijvoorbeeld is al niet meer weg te denken uit het profvoetbal, en doet inmiddels ook zijn intrede in het amateurvoetbal. Door de voetbal-belasting beter in kaart te brengen worden o.a. preventie, revalidatie, en return-to-play geoptimaliseerd.

Sprekers Voetbalblessure symposium

Onder andere de volgende sprekers zullen u van bruikbare informatie en praktische tools voorzien als antwoord op bovenstaande vragen:

  • Leon Vlemmings opent het symposium door u mee te nemen naar recente ontwikkelingen in het internationale topvoetbal.
  • Drs. Edwin Goedhart is als sportarts al ruim 20 jaar actief in het profvoetbal (o.a. bij Ajax, Vitesse, AZ en Haarlem).
  • Dr. Alan McCall is een Europese autoriteit op het gebied van het meten en monitoren van belasting in het voetbal.
  • Drs. Suzanne Huurman, clubarts van de Go Ahead Eagles en teamarts bij de KNVB, haakt in op een zeer actueel onderwerp: wat betekent (voetbal-)belasting voor het hart? En welke tools kunnen we hanteren om risico-spelers te herkennen?

Meer informatie of inschrijven?

Wilt u meer informatie of u inschrijven voor dit congres?