Actueel

Blijf up-to-date

Als fysiotherapeut, personal trainer, diëtist of leefstijlconsulent heb je waarschijnlijk voor het vak gekozen omdat mensen wilt helpen om fit en vitaal te blijven. Maar tegelijkertijd moet je er ook voor zorgen dat je bedrijf blijft vernieuwen en je diensten blijft verbeteren voor een gezonde financiële basis. Met de voortdurende veranderingen in de zorgsector is het essentieel om naar vernieuwende verdienmodellen te kijken die naast traditionele contracten met zorgverzekeraars kunnen bestaan. Laten we eens een kijkje nemen naar de voordelen van het uitbreiden van je diensten met algehele analyses van de lichaamssamenstelling met de TANITA Body Composition Analyzer.

1. Diepgaander inzicht in fysieke gezondheid

Het aanbieden van een lichaamsanalyse biedt het inzicht in de fysieke gezondheid van de patiënt of sporter, waardoor eventuele risicofactoren vroegtijdig kunnen worden opgespoord. Deze informatie vormt niet alleen de basis voor een gepersonaliseerd behandelplan, maar kan ook dienen als aanknopingspunt voor verdere behandelingen, waardoor de kans groot is dat de patiënt nog wel even rondloopt bij jou in de praktijk.

2. Extra inkomstenstroom

Naast het verbeteren van de zorg voor je patiënten of sporters, biedt het aanbieden van body composition analyses met TANITA een directe mogelijkheid om je inkomsten te verhogen. Of het nu gaat om het aanbieden van pakketten, abonnementen of een toeslag voor deze extra service, de investering in TANITA zal snel renderen en bijdragen aan de groei van je praktijk.

  • Losse consultaties: Bied eenmalige body composition analyses aan als afzonderlijke dienst voor patiënten die specifiek geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van inzicht in hun lichaamssamenstelling.
  • Pakketten: Stel pakketten samen waarin meerdere body composition analyses zijn opgenomen, samen met andere diensten zoals voedingsadvies of personal training. Dit kan aantrekkelijk zijn voor patiënten die op zoek zijn naar een uitgebreid programma voor gezondheidsverbetering.
  • Abonnementen: Bied abonnementen aan waarbij patiënten regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks of driemaandelijks) een body composition analyse kunnen ondergaan tegen een vast tarief. Dit zorgt niet alleen voor een consistente inkomstenstroom voor jouw praktijk, maar moedigt patiënten ook aan om regelmatig hun voortgang te monitoren.
  • Toevoeging aan bestaande behandelingen: Integreer body composition analyses als optionele toevoeging aan bestaande behandelingsplannen. Hierdoor kun je een extra vergoeding vragen voor deze service, terwijl je patiënten profiteren van een meer gepersonaliseerde benadering van hun gezondheid.

3. Eenvoudig te integreren in je huidige werkwijze

Het uitvoeren van body composition analyses met TANITA vereist minimale training en kan gemakkelijk geïntegreerd worden in je bestaande praktijkprocessen. Of je nu een losse consultatie aanbiedt of het opneemt als onderdeel van een uitgebreider behandelplan, de flexibiliteit van TANITA maakt het aanpassen aan jouw praktijkbehoeften een fluitje van een cent. Toch hulp nodig? Onze specialisten helpen je graag.

Uiteraard denken onze Bewegingswetenschappers graag met je mee over mogelijke andere oplossingen voor het uitvoeren van de health checks.

TANITA Body Composition Analyzers

Waarom de TANITA Body Composition Analyzer?

We raden aan om bij het aanbieden van een algehele gezondheidscheck te kiezen voor de TANITA Body Composition Analyzer. Terwijl traditionele metingen zoals gewicht en BMI belangrijk zijn, biedt deze Body Composition Analyzer een veel nauwkeuriger beeld door het meten van parameters zoals vetpercentage, spiermassa en visceraal vet. Deze gedetailleerde informatie stelt jou als therapeut in staat om gepersonaliseerde adviezen te geven die specifiek zijn afgestemd op de individuele behoeften en doelen van de patiënt. Door het toevoegen van deze geavanceerde technologie, wordt niet alleen de effectiviteit van de behandelingen vergroot, maar wordt ook de waarde van jouw praktijk versterkt in de ogen van de patiënten. Een mooie USP die jouw fysiopraktijk, sportschool of voedings- of leefstijlpraktijk onderscheidt van die van de concurrent.

Overige apparatuur voor health checks

Meer apparatuur nodig voor het uitvoeren van gezondheidschecks? ProCare is jouw partner als het gaat om betrouwbare apparatuur en software voor het uitvoeren van health checks. Denk hierbij aan:

Interesse?

Wilt u een demo van een product? Offerte opvragen? Of meer informatie over onze apparatuur? Accountmanager Ivo zorgt ervoor!

contact person

Ivo Lub

Accountmanager