Uw gezondheids- en patiëntgegevens veilig bij zusterbedrijf aXtion

Geplaatst op

Dat data en daarmee ook data security steeds belangrijker wordt, staat als een paal boven water. Ook bij het meten van beweging en gezondheid wordt er enorm veel data verzameld. Daarom zijn we blij te vermelden dat ons zusterbedrijf aXtion de jaarlijkse externe audit in het kader van cyber security en informatiebeveiliging met succes doorlopen heeft. Een mooie bevestiging dat onze klanten die gebruikmaken van de diensten van aXtion, verzekerd zijn dat gevoelige data op een veilige manier verwerkt wordt – volgens ISO27001 en NEN7510 certificering.

Net als ProCare is aXtion onderdeel van moederbedrijf Lode Holding. aXtion is onze inhouse ICT- en softwareontwikkelingsorganisatie die zich met name richt op innovatieve projecten en vraagstukken uit de zorg, overheid, arbodiensten en ziekenhuizen. Een voorbeeld van een softwareproduct dat door aXtion ontwikkeld en beheerd wordt is ODIS: een softwarepakket voor bedrijfs- en huisartsen en arbodiensten, welke te koppelen is aan diverse keuringsapparatuur waardoor data op één plaats verzameld wordt en sneller in te zien is.

ISO 27001 is de internationale en wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De NEN 7510 is een nationale (dus Nederlandse) norm, specifiek toegespitst op organisaties die te maken hebben met persoonlijke gezondheidsinformatie (dus zorginstellingen en hun dienstverleners).