Vicon en ImeasureU lanceren nieuwe producten: IMU Step en IMU Research

Geplaatst op

IMeasureU, onderdeel van de leider op het gebied van motion capture Vicon, maakt de release van IMU Step bekend! IMU Step is nieuwe, bewegingsgevoelige, draagbare technologie, ontworpen om de bewegingen van professionele en amateuratleten te volgen. Eerdere releases worden al gebruikt door professionele (sport)organisaties als NBA, Pac-12 schools en de Harvard University om atleten te helpen trainen en revalideren binnen verschillende sporten.
IMU Research

Bewegingen meten bij de bron

I Measure U (IMU) biedt coaches en atleten de mogelijkheid om exacte bewegingen bij de bron te meten. Hierdoor wordt de impact van een training en daarmee de lichaamsreactie van de atleet, duidelijk. Meten is mogelijk voor iedere sport waarin gerend wordt. I Measure U (IMU) step bestaat uit twee smalle, lichtgewicht inertial sensors die zeer nauwkeurige data produceren.

“IMU sensoren maken het mogelijk om biomechanische data in het veld te verzamelen”, zegt Harvard Medical School Dr. Irene Davis. “Apparaten zoals IMU Step maken het beoordelen van bewegingspatronen in het veld mogelijk en helpen om de kloof tussen laboratoriumonderzoek en toegepaste sportwetenschap te overbruggen. “

IMU step registreert bewegingsgegevens door middel van twee sensors die boven het enkelbot worden geplaatst en gesynchroniseerd zijn.  Interpretatie van data is mogelijk dankzij software. In tegenstelling tot de meeste single-sensor wearables die het lichaam behandelen als een single massa unit en alleen focussen op afstand, snelheid en hartslag, meet en classificeert IMU Step precies hoe hard ieder ledemaat de grond raakt.

Een nieuw begrip van biomechanica

IMU Step
“IMU step brengt een nieuw begrip van de biomechanica van blessures met zich mee. Aangezien we buiten het lab meten en accurate metingen verkrijgen in de echte wereld”, zegt Dr. Thor Besier, co-founder en hoofd wetenschap bij IMeasureU. “Gebruik van data dat met IMU Step verzameld is, maakt het voor atleten, coaches, trainers en support medewerkers mogelijk om een weloverwogen besluit te nemen over hoe een atleet gezond wordt en hoe deze gezond blijft.”

Met voldoende data is het mogelijk om individuele profielen van atleten aan te maken. Hierdoor wordt het makkelijker om gepersonaliseerde workouts en rustschema’s te ontwikkelen. Zelfs wanneer spelers zich goed voelen, kunnen constante metingen ervoor zorgen dat trainers en coaches op de hoogte zijn van potentiële problemen nog voordat ze gebeuren. Zo zorgen ze ervoor dat hun atleten op maximale krachten zijn wanneer ze een wedstrijd hebben. De data kan ook helpen met herstel. Met name door effectieve observaties en strategisch plannen waardoor het revalidatietraject persoonlijk wordt en toekomstige blessures voorkomen kunnen worden.

IMU Research

Naast IMU Step is ook IMU Research gelanceerd. Waar IMU Step zich vooral richt op sporters, is IMU Research juist heel geschikt voor wetenschappers en onderzoek. IMU Research kan worden gebruikt in combinatie met meerdere sensoren (tot 8). Daarnaast is Research een pakket dat bestaat uit software, data en een app.

Over I Measure U & Vicon

IMeasureU bouwt oplossingen voor atleten waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste draagbare technologie. Hiermee worden coaches, teams en atleten inzichten in training prestaties geboden. Dit gaat verder dan GPS en hartslag. I Measure U biedt uitgebreide workload data, gebaseerd wetenschappelijk onderzoek, als het gaat om beweging van een atleet. Optimaal herstel, training en het meten van prestaties wordt hierdoor mogelijk. ImeasureU is sinds juni 2017 onderdeel van mocap specialist Vicon.

Vicon

Vicon is een Academy Award winnende en ’s werelds grootste leverancier van bewegingsanalyse apparatuur en tracking systems. Tot hun klanten behoren CG-animatie, object tracking, VR en AR, engineering, tv uitzendingen, biomechanica, sport en klinische wetenschappen.

Meer details over de IMU Step kunt u vinden op onze productpagina: IMU Step productpagina. Meer details over IMU Research is hier te vinden: IMU Research productpagina.