ProCare en BUas trappen samenwerking af tijdens VP Gathering ‘23

Geplaatst op

ProCare en de Academy for Games & Media van Breda University of Applied Sciences (BUas) starten een nieuwe samenwerking. Met het door ProCare geïnstalleerde Vicon systeem voor 3D Motion Capturing krijgen medewerkers en studenten van BUas en ProCare de kans om relevante kennis uit te wisselen op het gebied van Virtual Production. De Virtual Production Gathering 2023 is het startschot van deze samenwerking.

Deze week organiseert BUas voor de tweede keer een VP Gathering in hun gloednieuwe Virtual Production studio. In de studio wordt het Vicon trackingsysteem gecombineerd met een curved LED-scherm voor de productie van films en games. Hiermee kunnen studenten de bewegingssensoren van Vicon inzetten voor zowel performance capture als voor camera tracking. Zo kunnen film- en gameproducenten virtuele personages animeren voor het LED-scherm en het decor van het scherm aanpassen aan de posities van de filmcamera.  

Met deze hypermoderne manier van film- en gameproductie, verwachten zowel BUas als ProCare een hoop nieuwe kennis te vergaren. De samenwerking tussen beide partijen is dan ook vooral gericht op de uitwisseling van kennis op het gebied van Virtual Production en Visual Effects.

De VP Gathering die deze week van start is gegaan, is een bijeenkomst van zo’n 200 professionals en studenten uit de film-, televisie- en videogame-industrie die samen komen om de nieuwste ontwikkelingen en technologieën te presenteren. Op het programma staat ook een lezing van Vicon specialist Lasse Roren. Hij zal het hebben over de ins en outs van optical tracking bij gebruik in Virtual Production.