Vista 2019 | 4-7 september 2019 | Amsterdam

Geplaatst op

De negende editie van het VISTA congres zal dit jaar vanaf woensdag 4 september t/m zaterdag 7 september plaatsvinden in Amsterdam. Reade en het AISS (Amsterdam Institute of Sport Science) gaan samenwerken om het congres organiseren. Dit is in 2017 aangekondigd tijdens het VISTA congres in Toronto, waar ongeveer 300 aanwezigen waren uit 41 verschillende landen. Penvoerder van de bid Thomas Janssen beschrijft het organiseren van het congres als een hele mooie uitdaging: “Op deze manier zetten we het aangepast sporten nog beter op de kaart in Amsterdam en Nederland”.

Actuele informatie uitwisselen

De verwachtingen zijn dat minstens 300 van ’s werelds meest toonaangevende sportwetenschappers, beoefenaars van sportmedicijnen, coaches en sporters aanwezig zullen zijn bij het evenement. Het doel van het VISTA congres is om actuele informatie, onderzoeken en expertises met betrekking tot paralympische sporten uit te wisselen.

Peter van de Vliet, IPC medisch en wetenschappelijk directeur, zei: “Sinds de eerste conferentie in 1993 is VISTA steeds meer gegroeid. We blijven de grootste conferentie ter wereld voor sportwetenschappers en onderzoekers, welke samenkomen om te discussiëren en te debatteren over de belangrijkste kwesties met betrekking tot de groei van de paralympische beweging. Amsterdam zal ongetwijfeld het VISTA congres naar een ander niveau brengen.”

VISTA Congres 2019 – Het programma

Er zullen verschillende sprekers en uitgenodigde symposia aanwezig zijn bij VISTA 2019. Ook wordt de IPC Paralympic Scientific Award dit jaar uitgereikt in Amsterdam.

Bent u op zoek naar meer informatie over VISTA 2019 of wilt u zich inschrijven? Bezoek dan de website van AISS.