Voetbalmedisch Symposium 2019 | KNVB Campus Zeist | 27 februari 2019

Geplaatst op

Woensdag 27 februari 2019 vindt het jaarlijkse voetbalmedische symposium plaats. Het moment in gesprek te komen met voetbalmedische collega’s om de nieuwste behandelmethoden, inzichten en ontwikkelingen rondom de zorg op het gebied van voetballers met elkaar te bespreken. Het congres vindt, na een uitstap naar het FC Utrecht stadion vorig jaar, dit jaar weer plaats op de KNVB Campus in Zeist. De doelgroep is opnieuw de voetbalmedische staf (sportartsen, chirurgen, (sport)fysiotherapeuten, sportmasseurs, inspanningsfysiologen, etc.), waarbij het congres dit jaar ook interessant zal zijn voor de Belgische voetbalmedische staf. Uiteraard is ook ProCare aanwezig op dit congres om al uw vragen over apparatuur op het gebied van  sport performance te beantwoorden.

Thema en programma Symposium 2019

Het thema van 2019 is “Diagnostiek van voetbalblessures”. Het symposium gaat in op de diagnostiek van de meest voorkomende voetbalblessures (enkel-, knie-, en liesblessures), de mogelijkheden van echografische diagnostiek en de on-field en off-field zorg van hoofdletsel. Verschillende sprekers zullen een lezing houden passend bij het thema.

Keynote speakers

Keynote spreker prof. dr. Jean-Benoît Morin, hoogleraar sportgeneeskunde aan de Faculty of Sport Sciences in Nice, Frankrijk zal tijdens het symposium ‘force velocity profiling’ (FVP) toelichten. Op basis van een FVP kan men analyseren hoe de training ingesteld dient te worden om effectiever te sprinten of te springen.

Naast prof. dr. Morin zullen de volgende sprekers kritisch kijken naar de diagnostiek van verschillende voetbalblessures:

Drs. Edwin Goedhart – gaat spreken over de on-field diagnostiek van hoofdletsel, alsook het verdere beleid in de praktijk bij hoofdletsels als een hersenschudding.

Dr. Rien Heijboer – vertelt in zijn sessie over diagnostiek bij enkelblessures in het voetbal.

Drs. Rob Langhout neemt ons mee in de zin en onzin van echografie voor de diagnostiek van voetbalblessures, en zal ook kort de diepte ingaan omtrent nieuwe inhoudelijke ontwikkelingen op dit gebied.

Meindert Martens MSc zal de (on)mogelijkheden laten zien van echografie bij de diagnostiek van voetbalblessures.

Drs. Floor Groot zal in zijn verhaal dieper ingaan op de diagnostiek van knieblessures in het voetbal.

Meer informatie of inschrijven?

Wilt u meer informatie of u inschrijven voor dit congres?