Voetproblematiek en het nut van 3D bewegingsanalyse hierbij

Geplaatst op

3D bewegingsanalyse apparatuur wordt veel gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld bij het meten van voet- en enkelbewegingen tijdens het lopen. Onlangs is er bij gebruik van ProCare’s Vicon Motion Capture apparatuur een nieuw model ontwikkeld voor het meten van de voetbeweging: het Amsterdam Foot Model.

Onze voet en enkel zijn cruciaal voor de manier van lopen. Als er problemen optreden aan deze complexe structuren, heeft dat een groot effect op onze mobiliteit. Apparatuur voor bewegingsanalyse is nodig om informatie over het functioneren van de voet te vergaren, zodat artsen aan de hand daarvan de juiste behandelbeslissingen kunnen nemen. Het in kaart brengen van de bewegingen van de voet- enkelgewrichten wordt gedaan doormiddel van klinische loopanalyses. Het Amsterdam Foot Model is hier een goed voorbeeld van, het Amsterdam Foot Model is een preciezere versie van de huidige marker voetmodellen waar vaak nog een redelijke foutmarge van meer dan 5° in zit. 

Wij als Procare zijn trots dat wij ons steentje mogen bijdragen aan deze ontwikkeling en daarmee de zorg voor patienten met voet- en enkelproblemen tijdens het lopen verbeteren! Wilt u meer weten over het onderzoek naar alternatieve methodes voor het meten van voet- en enkelbewegingen? Lees dan ‘Voetproblematiek: de essentie van het meten van voet- en enkelbewegingen tijdens het lopen’ van Wouter Schallig. Meer informatie over de apparatuur die gebruikt is bij het onderzoek? Neem dan vooral contact op met onze specialisten.

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt neem dan vooral een kijkje hier voor meer informatie over de essentie van het meten van enkelbewegingen.

Bron:https://mtintegraal.nl/artikelen/1309/voetproblematiek-de-essentie-van-het-meten-van-voet-en-enkelbewegingen-tijdens-het-lopen