Actueel

Blijf up-to-date

De afgelopen week hebben we volop kunnen genieten van zonnig en warm weer. Heerlijk als je ontspannen kunt, maar voor atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen, brengt de hitte significante uitdagingen met zich mee. Intensieve trainingen onder deze omstandigheden verhogen het risico op gezondheidsproblemen zoals hyperthermie. Hier biedt het e-Celsius Performance systeem van BodyCAP een cruciale oplossing voor betrouwbare en nauwkeurige temperatuurbewaking om ernstige oververhitting te voorkomen.

50-image

Wat is e-Celsius Performance?

Het e-Celsius Performance systeem omvat een innovatieve elektronische capsule die de lichaamstemperatuur van de sporter meet, registreert, en continu gegevens draadloos doorstuurt naar het ePerf Connect apparaat.

Hoe werkt het?

Dit apparaat verzendt de data in realtime (of op een later tijdstip) naar een Android-applicatie via Bluetooth (BLE) protocol. Gegevens kunnen vervolgens eenvoudig gedownload worden in een CSV-bestand.

Toepassingen in sport

  • Monitoring van kerntemperatuur: Essentieel voor het beoordelen en verbeteren van prestaties onder zware omstandigheden.
  • Preventie van hyperthermie: Voorkomt gevaarlijke oververhitting tijdens trainingen.
  • Optimalisatie van warming-up en cooling down: Verbetert de effectiviteit van voor- en nabereiding.
  • Beheersing van jetlag: Helpt bij het kwantificeren en vermijden van jetlag problemen.

Waarom eCelsius Performance?

Dit systeem biedt een unieke manier om continue temperatuurmetingen te verrichten die moeilijk te verkrijgen zijn met andere methoden zoals rectale of slokdarmsondes. Zelfs bij een communicatiestoring slaat de capsule de data op, waardoor later synchronisatie mogelijk is.

Daarbij is de e-Celsius Performance in meer dan honderd wetenschappelijke onderzoeken gebruikt. Zo bleek uit een onderzoek van Racinais et al dat hoewel een hoge piek in kernlichaamstemperatuur (Tcore) geen directe relatie toonde met uitvallers (DNF) of medische incidenten, de huidtemperatuur (Tskin), de snelheid van afname van Tskin, en het verschil tussen Tcore en Tskin wel significante indicatoren waren voor warmtetolerantie. Onderaan dit artikel staan nog meer wetenschappelijke artikelen gelinkt waarbij de e-Celsius Performance is gebruikt.

Alle voordelen van eCelsius Performance op een rijtje:

  • Gebruiksgemak: Snelle en eenvoudige implementatie.
  • Continue bewaking: Geen data verlies, zelfs niet buiten bereik.
  • Meervoudige monitoring: Beheer tot drie capsules tegelijk voor uitgebreide analyses.
  • Wetenschappelijk toepasbaar: Gebruikt in meer dan honderd wetenschappelijke publicaties.

 

Het e-Celsius Performance systeem van BodyCAP meer dan alleen een meetinstrument; het is een competitief voordeel. Dit geavanceerde systeem onderscheidt gebruikers niet alleen in de voorbereiding, maar het draagt ook significant bij aan de gezondheid en het welzijn van de sporters. Door continue en nauwkeurige monitoring van de kerntemperatuur, stelt e-Celsius Performance atleten en hun coaches in staat om trainingen te optimaliseren en gezondheidsrisico’s, zoals oververhitting, actief te beheersen. Zo kunnen zij met vertrouwen en een technologische voorsprong hun weg naar de Olympische Spelen, of andere wedstrijden, vervolgen.

Interesse?

Wilt u een demo van een product? Offerte opvragen? Of meer informatie over onze apparatuur? Accountmanager Ivo zorgt ervoor!

contact person

Ivo Lub

Accountmanager