Actueel

Blijf up-to-date

Waarom GOZ zo belangrijk is voor zorginstellingen

In de medische sector is het van levensbelang om tijdig service, onderhoud en kalibraties aan medische apparatuur te doen. Dit waarborgt niet alleen de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de apparatuur, maar zorgt ook voor een langere levensduur van de apparatuur. Om ook de kwaliteit van het onderhoud aan medische apparatuur aan te kunnen tonen, bestaat het Keurmerk Gecertificeerd Onderhoud Zorgsector (GOZ). ProCare voldoet aan dit keurmerk. Maar waarom is het voor een zorginstelling nou eigenlijk zo belangrijk te kiezen voor een service organisatie die GOZ gecertificeerd is?

  1. Zekerheid van kwaliteit en betrouwbaarheid

Onderhoud aan medische technologie is in Nederland niet gereguleerd. Iedereen heeft het recht om een onderhoudsbedrijf te starten en soortgelijke werkzaamheden uit te voeren. Met het GOZ-keurmerk zijn onze klanten verzekerd dat service en onderhoud aan hun apparatuur en software voldoet aan de hoogste normen en richtlijnen die zijn vastgesteld voor onderhoud binnen de medische sector. Al onze Service Engineers die het onderhoud verrichten, kunnen aantonen dat ze vakbekwaam zijn.

  1. Voorkomt foutmarges in metingen

De medische sector is uniek vanwege de levens die ervan afhangen. Medische professionals vertrouwen op meetapparatuur voor diagnoses, behandelingen en monitoring van patiënten. Een kleine fout in de metingen kan verstrekkende gevolgen hebben. Daarom is het cruciaal om medische meetapparatuur in topconditie te houden.

  1. Voldoet aan strenge medische eisen

Zorginstellingen die werken met een GOZ gecertificeerde service organisatie zoals ProCare, kunnen zo aantonen dat ze voldoen aan alle eisen die gesteld zijn in het Convenant Veilige Toepassing van Medische Technologie, de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) en de Medical Device Regulation (MDR).

  1. Tijdige waarschuwing voor End of Service raken apparatuur

In de onderhoudsrapporten die bij het jaarlijks onderhoud worden uitgegeven, wordt standaard meegenomen wanneer het product End of Service raakt. Zo kan de zorginstelling er rekening mee houden wanneer een apparaat eventueel vervangen moet worden om te voorkomen dat er geen onderdelen meer van beschikbaar zijn en er geen onderhoud meer aan verricht kan worden.